John Arne Riise fortviler i 0 2 tapet for Island, som var hans landskamp nummer 105. (Foto: SCANPIX/)
John Arne Riise fortviler i 0 2 tapet for Island, som var hans landskamp nummer 105. (Foto: SCANPIX/)

- Riise fulgte ikke med på 0-2-målet

- Det skal ikke skje, sier TV 2s fotballekspert Henning Berg.

Reykjavik/Bergen (TV 2 Sporten): John Arne Riise (31) er nå den landslagsspillerne i Norge med fleste kamper, men hans 105. opptreden i den norske draktenendte med 0-2-tap for Island.

I en intens kamp var det to svake øyeblikk i Norges forsvar som ble avgjørende. På 0-2-målet, som Alfred Finnbogason sto for etter at han lurte Norges offsidefelle, får Riise kritikk fra Henning Berg.

- På den andre scoringen følger ikke John Arne med. Det er dårlig konsentrasjon. Han skulle vært på linje med Brede Hangeland og Kjetil Wæhler. Han prøver å sprinte ut, men rekker det ikke. Hadde han fulgt med så hadde Finnbogason vært i offside. Det skal ikke skje, slår den tidligere midtstopperen fast.

Riise har en litt annen oppfatning av hvordan målet om:

- Det skjer så fort. Jeg hadde vært nede og slått et langt frispark. Deretter blir det litt klabb og babb, og jeg vet ikke helt hva som skjer. Jeg må se episoden på video, men jeg føler ikke at jeg kunne gjort noe annerledes, sa han til TV 2 etter kampen.

Les også: Alfred og Kari senket Drillos menn

Han synes ellers at det ikke var mye som skilte de to lagene.

- Det var en kamp som var ganske jevn, hvor marginer kunne avgjøre, og det gjorde det i dag. Utrolig surt å slippe inn det første målet når vi følte at vi hadde god kontroll, sa Riise.

- Dette viser at Island vil gjøre det bra hjemme mot hvem som helst, men på tirsdag, da må vi vinne.

Tirsdagens kamp mot Slovenia ser du på TV 2 og TV 2 SUMO.