Seks norske gikk videre til sprintfinalen

Seks norske løpere, fire menn og to kvinner, gikk videre til finalene i sprint i verdenscupen og Nordic Tour i Vuokatti fredag formiddag.

Eskil Kinneberg var den av de norske løperne som klarte seg best med 6.-plass i kvalifiseringen for menn. Han løp den 3,7 kilometer lange distansen på 12.36 minutter og var 17 sekunder bak Matthias Kyburz fra Sveits som var raskest.

Olav Lundanes på 11.-plass, Magne Dæhli som ble nummer 18, og Carl Waaler Kaas på 23.-plass gikk også videre til finalen i klassen for menn.

I kvinneklassen var ingen av de norske løperne inne blant de ti beste i kvalifiseringen som ble vunnet av danske Ida Bobach med 12.32 minutter.

Best av de norske ble Anne Margrethe Hausken Nordberg på 12.-plass med tiden 13.10 minutter i den 3,3 kilometer lange traseen. Silje Ekroll Jahren på 13.-plassen med samme tid kom også med til finalen, mens Ingjerd Myhre (nummer 32), Tone Wigemyr (34), Heidi Østlid Bagstevold (39), Gøril Rønning Sund (40) og Kina Hallan Steiwer (43) ble slått ut.

Finalene for både kvinner og menn går senere fredag. (©NTB) (©NTB)