Cristiano Ronaldo (Foto: FELIX ORDONEZ/Reuters)
Cristiano Ronaldo (Foto: FELIX ORDONEZ/Reuters)

– Real sa nei til City-bud på 1,4 milliarder for Ronaldo

Manchester City forsøkte å kjøpe Cristiano Ronaldo i sommer.

Cristiano Ronaldo kostet i sin tid Real Madrid 832 millioner kroner i overgangssum da han ble hentet fra Manchester United 10. juni 2009.

Ifølge den Madrid-baserte avisen AS forsøkte Manchester City å hente Ronaldo tilbake til den engelske byen i sommer.

Les også: Klubbpresidenten raser mot Ronaldo: – Hadde solgt Ronaldo for én uke siden
Les også: Ronaldos agent: – Han har ikke hele klubbens støtte

Avisen skriver at Manchester Citys styrtrike eier, sjeik Mansour, har vært fast bestemt på å hente Ronaldo til de regjerende Premier League-mesterne.

I sommer skal han via Cristiano Ronaldos agent Jorge Mendes ha lagt inn et bud på vanvittige 200 millioner euro – eller 1,46 milliarder kroner etter dagens kurs.

Real Madrids mektige president Florentino Pérez skal imidlertid blankt ha avvist rekordbudet.

Les også: Ronaldo ble tomålsscorer, men: – Jeg feirer ikke mål når jeg er trist

Sjeik Mansour (Foto: ANDREW YATES/Afp)
Sjeik Mansour (Foto: ANDREW YATES/Afp)

– Det at jeg er trist, og har uttrykket dette, har skapt voldsomme bølger. Jeg blir beskyldt for å ønske meg mer penger, men en dag vil det vise seg at dette ikke er tilfelle.

Ville gi Ronaldo «monsterlønn»
Manchester City var klar til å tilby Cristiano Ronaldo en monsterlønn på 148 millioner kroner i året. Det ville ha gjort Ronaldo til en av verdens best betalte fotballspillere og på samme nivå med det Samuel Eto'o mottar i året i Anzji Makhatsjkala.

Manchester City skal også ha kommet med et bud på Ronaldo sommeren 2011. Den gang var budet på 180 millioner euro (1,32 milliarder kroner), og også det budet ble avvist, opplyser AS.com.

Real Madrid skal ha sikret seg en utkjøpsklausul som sier at Ronaldo kan bli solgt om et bud på 1000 millioner euro (7,3 milliarder kroner) dukker opp.

Spørsmålet er om City og Mansour er villig til å legge så mye penger på bordet for 27-åringen. Matcher imidlertid City utkjøpsklausulen kan ikke Real Madrid stoppe forhandlingene mellom spilleren og klubben som har lagt inn budet, hevder AS.

Portugiseren skapte denne uken kaos i Real Madrid da han uttalte han var var trist i klubben. Men etterpå hevdet Ronaldo at problemene i Real Madrid ikke hadde noe med penger å gjøre.

– Det at jeg er trist, og har uttrykket dette, har skapt voldsomme bølger. Jeg blir beskyldt for å ønske meg mer penger, men en dag vil det vise seg at dette ikke er tilfelle. På dette tidspunktet ønsker jeg bare å garantere Real Madrid-fansen at motivasjonen, dedikasjonen, hengivenheten og viljen min til å vinne alle turneringer, ikke vil bli påvirket av dette. Jeg har for mye respekt for meg selv og for Real Madrid til å noensinne gi mindre til klubben enn det jeg er kapabel til. Klemmer til alle «madridistas», skrev Ronaldo på sin Twitter-profil.

Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

INGEN KOMMENTAR: Jose Mourinho vil ikke snakke om Ronaldos fremtid. (Foto: SUSANA VERA/Reuters)
INGEN KOMMENTAR: Jose Mourinho vil ikke snakke om Ronaldos fremtid. (Foto: SUSANA VERA/Reuters)

– Jeg har ingen planer om å si noe om dette. Jeg kan svare på alle deres spørsmål, men spør meg ikke om Ronaldo. Det burde dere alle skjønne.

La Liga i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Ingen kommentar fra Mourinho
Trener José Mourinho fikk på en pressekonferanse i Madrid torsdag kveld flere spørsmål om Ronaldos fremtid.

Han nektet å kommentere spekulasjonene rundt superstjernens fremtid.

– Jeg har ingen planer om å si noe om dette. Jeg kan svare på alle deres spørsmål, men spør meg ikke om Ronaldo. Det burde dere alle skjønne. Jeg ber dere ikke kreve svar på spørsmål om Ronaldo, sa en høflig, men bestemt Mourinho til et fulltallig pressekorps.

Cristiano Ronaldo har scoret imponerende 150 mål på 149 kamper for Real Madrid etter overgangen fra Manchester United.