TROR PÅ SEIER: Aron Gunnarsson tror på islandsk seier mot Norge. (Foto: FRANCOIS LO PRESTI/Afp)
TROR PÅ SEIER: Aron Gunnarsson tror på islandsk seier mot Norge. (Foto: FRANCOIS LO PRESTI/Afp)

Island-stjerne: – Ser ut som Norge spiller mer langs bakken nå

Lars Lagerbäck mener Drillo ikke er like ekstrem i spillestilen som på 90-tallet og får støtte av Aron Gunnarsson som føler ballen nå er mer på bakken når Norge er i aksjon.

Laugardalsvöllur (TV 2 Sporten): – Forsvarsspillet er definitivt like bra og effektivt som da Norge slo Brasil og andre store nasjoner, men offensivt har noe endret seg, sier Lagerbäck til TV 2 Sporten.

Cardiffs Aron Gunnarsson, som stilte på pressekonferanse på hjemmebanen Laugardalsvöllur dagen før møtet med Norge, er enig med landslagssjefen.

– Jeg ser forskjell fra kampene i fjor. Det virker som Norge kan slå langt mot en stor spiss, selv om Carew ikke er med nå, men det ser også ut som de spiller mer langs bakken. De har et godt lag og det virker som de behersker begge stilene, sier Gunnarsson.

Livechat med TV 2 Sporten under Island-Norge

Les også: Island-sjef Lagerbäck: – Sveits er gruppefavoritter

Møtte Drillo
Svenske Lagerbäck får flere spørsmål om Drillo av de norske journalistene som er i klart overtall i det lille rommet i underetasjen på stadion, og forteller at han kjenner 70-åringen som trener – ikke som person.

– Jeg rangerer ham høyt. Jeg fulgte Norge tett på 90-tallet og resultatene deres snakker for seg selv. Drillo er en veldig god trener. Man sier boksere ikke kommer tilbake, men Drillo kom tilbake og var nær ved å ta Norge til EM i fjor, sier Lagerbäck.

Artikkelen fortsetter under videoen!

641472

Etter pressekonferansen rusler svensken, som sier han tror Island kan nå VM i Brasil om to år, gjennom gangen på vei ut av stadion og møter på Drillo som er på vei til den norske treningsøkten.

– Du vet vi er i vedens nordligste hovedstad nå? spør Drillo kollegaen og smiler.

– You are the best, svarer Lagerbäck og kopierer gliset.

For mye møter
Lagerbäck, som holder Sveits som favoritt i puljen, håper på et fullsatt Laugardalsvöllur fredag kveld og mener det er kamper som denne islendingene trener i vind og regn hele året for å få oppleve.

– Dette er en stor kamp for oss. Norge er ikke så langt unna og det er åpningen av gruppen. Vi ønsker å få en god start, men det blir en tøff kamp, sier Gunnarsson, som er godt fornøyd med Lars Lagerbäcks innsats som trener etter ansettelsen for åtte måneder siden.

– Jeg har ikke noe imot vår tidligere trener fra Island, men det er mer proft nå. Vi trengte det. Det er mer taktikk på treningene og mer fokus inn mot kampene, mener Cardiff-spilleren og legger til at det kanskje kan bli i overkant mye møtevirksomhet på hotellet under samlingene.

– Unggutta må holdes mest mulig inne, svarer Lagerbäck og ler.

Vil ikke spørre Helguson
Fredag må han klare seg uten sterke, offensive kort som klubbløse Eidur Gudjohnsen, tidligere LSK-spiss Björn Bergmann Sigurdarson, hodesterke Heidar Helguson og skadde Kolbein Sigthorsson. Helguson har takket nei til landslaget med beskjed om at han kan kontaktes hvis det er krise, men Lagerback har ikke slått på tråden til Cardiff.

– Jeg mener vi har bedre spillere i troppen i dag enn det nivået han er på, sier svensken.