Islands landslagstrener Lars Lagerbäck har også før kveldens kamp i Albania en rekke fravær å slite med. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)
Islands landslagstrener Lars Lagerbäck har også før kveldens kamp i Albania en rekke fravær å slite med. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)

Island-sjef Lagerbäck: – Sveits er gruppefavoritter

Svensken holder ikke førsteseedede Norge som favoritter til å vinne VM-kvalifiseringspuljen.

Reykjavik (TV 2 Sporten): Drillo har hele tiden uttalt at det er tre lag som kan gå til VM-sluttspillet i Norges pulje – Sveits, Slovenia og Norge selv.

Nordmennene er førsteseedet foran kvalifiseringen grunnet god plassering på FIFA-rankingen da trekningen fant sted, men er ikke favoritter til å vinne puljen, mener Islands landslagssjef.

– Sveits er favoritter. Hvis man ser på prestasjonene til lagene i puljen, mener jeg det. De har et ungt lag så det kan svinge noe for dem, men jeg holder dem som favoritter, sier Lars Lagerbäck.

Se intervju med Lagerbäck øverst i artikkelen

Uten Sigthorsson
Svensken, som leder laget som ble seedet sist i kvalifiseringen, møtte pressen i underetasjen på Laugardalsvöllur dagen foran kampen mot Drillos gutter. Rundt 40 journalister var på plass – de aller, aller fleste hadde tatt turen fra Norge.

– FIFA-rankingen er som den er. Norge spilte bra og var høyt oppe på rankingen, det er derfor de ble seedet først og vi sist. Det var riktig da, så får vi håpe vi har forbedret oss, sier Cardiffs Aron Gunnarsson.

Les også: Mini: – Drillo bør starte med Wolff Eikrem

Han sitter ved siden av landslagssjef Lagerbäck og nylig FCK-klare Rurik Gislason. Tonen er løs og god selv da treneren forteller at stjernespissen Kolbeinn Sigthorsson ikke rekker fredagens kamp.

– Vi mister en god spiller. Statistikken hans er trolig en av verdens beste med åtte mål på 11 landskamper, sier Lagerbäck.

– I can score goals, bryter Aron Gunnarsson inn til stor latter fra salen.

– That’s good, Aron, svarer Lagerbäck rolig og smiler.

Ville se på damene
Landslagssjefen forteller at han er nær et lag, men at spillerne ikke får beskjed om hvilke elleve som starter på antatt utsolgte Laugardalsvöllur fredag morgen.

– Jeg kan ikke gi Drillo fordelen med å gi dere laget, sier Lagerbäck, som forteller at alle spillerne trente som vanlig onsdag ettermiddag.

– Med unntak av Rurik, som tok det litt rolig, han tenker bare på klubbytte om dagen, sier landslagssjefen og smiler.

– Jeg tror han bare ville være på treningssenteret for å se på damene, melder en lattermild Gunnarsson og ser på den ferske FCK-spilleren.