Foto: Hesteguiden.com
Foto: Hesteguiden.com

V5 Bergen: Se opp for Chief Justice

A-spillet virker klart mest interessant på Bergen Travpark, med et par åpne løp og noen bra objekter. Større sjanse for favorittpreg i B-spillet.

V5a1: Et løp med overspilte favoritter – her er det mange med muligheter. De mest interessante spillemessig finnes - ikke uventet - på dypet: 14 ØYSEIRA har skuffet stort i år etter flott 4-årssesong, men viste klar fremgang sist da hun tapte hvertfall 40m på startgalopp. Minus på kuskebytte og spor, men i dette billige selskapet er det klar verdi på 2%. 12 ATHENA KOS (2%) er en annen rask dame i dårlig spor. La som vanlig i vei i alt for høy fart sist, men travet feilfritt og har fått et løp i kroppen. Kan runde alle om hun holder seg rolig.

V5a2 er et svakt felt. 4 NO LIMIT LAVEC var god da han kom ut etter fire måneders pause 26/7. Dro opp for vinneren You Va Bene i tredjespor på siste langside, og fullførte bra til annen etter å ha landet i dødens mot siste sving. Holdt Paralyce Ås bak seg; Paralyce Ås som er favoritt i mye hardere selskap i kveldens 6.løp. Billigere imot for No Limit Lavec her – klart spillbar på 12%.

V5a4/b1: 10 GJERDE ÅSAR (6%) er ingen utpreget stayer, men spurtet fint til annen bak Neslands Loke sist og var meget positiv. Har et helt riktig løp motstandsmessig, og kan være en luring om tempoet blir passende lavt. 2 VERTIGO BJØRN (7%) galopperte i køen på siste bortre i derby-kval’en, men passerte mål i stor fart langt der bak og holder formen. Blir eierkjørt – et minus – men går til mål og drar nytte av distansen. Også en som kan vinne om 4 TEKNO VIKTOR (45%) svikter.

V5a5/b2: 11 CHIEF JUSTICE tapte knepent etter for sen åpning innvendig i hardt V75-lag nest sist. Sist ble han sittende fast i et V75-løp vunnet av Oslo Kronos. Møter mye lettere motstand i kveld. Med feilfri avgang er han helt klart med og kjemper om seieren. Har 18% av spillet foreløpig og må med på alle bonger!

V5b5: Dersom storfavoritten 5 JOHN PAUL’S LEGACY får overta teten tidlig ser det håpløst ut for resten. Skulle han bli tatt imot av f.eks. 2 YOU DO KIEVITSHOF (3%) – som ble offensivt kjørt i V75 25/8 – skal man være klar over at uspilte 9 ARCTIC BEAR (1%) satt fast i samme V75-løp, og trolig hadde slått sjettehesten 4 NOBLE (9%) med åpning.

V5a1: 3 MR RENATI BR (9%) var bra etter pause og drøy reise på Biri sist. Slo over i passgang og mistet nok en ok premie på det. Står innerst av de startraske her og har en riktig oppgave. 10 ON STRIDE (7%) hadde krefter igjen i hardt lag nest sist. Var foran bl.a. Zetus, som slo 1 CREDICITY (48%) med flere lengder i starten etter. Lynraske 6 ANNA MONA HANOVER (5%) er variabel – på sprint er hun god nok til å slå disse om hun har dagen. Storfavoritten Credicity har vært flink fra dødens i sine to starter for Hamre. Har løst ok fra spor langt ute; denne gang må han åpne enda bedre for å kunne holde flere raske sprintere ute på startsiden. Naturlig favoritt; vel stor kryssforskjell.

V5a2: 4 TEMPTATION AS tapte ca 30-40m på startgalopp i Hamre-debuten, men kom solid tilbake i hardere selskap enn dette – og satt faktisk stengt til slutt! Stod i fjerdespor/volte da – tilbake med bilstart nå. Kan fort vise seg å være løsningen her, foreløpig med 32% av spillet.

V5a3: 7 VIKTOR FREI (28%) og 3 LASS LABERO (23%) to gode favoritter. Spillemessig interessant er 1 GERSHWIN (9%), som tapte minst 40m på galopp før start sist, men kom sterkt tilbake og viste klar fremgang. Glem heller ikke undervurderte 6 TAIFON LADY, som galopperte i stengt posisjon 300 fra mål i et tøft 3-årsløp for hopper 11/7 – hadde vært nede på 16-tallet ellers. Litt usikker form nå, men 2% i dette vesle feltet er god verdi.

V5a4 er dagens mest åpne løp – her kan det meste komme. 10 DRØMME JENTA avsluttet flott etter galopp sist, og spilles tidlig som 8%’er. 8 NITO NICKLAS (5%) har gått ok på full distanse – har fordel av sprint. Holdt unna for 4 SOLBERG RASKEN (15%) i seiersløpet 21/6. Usikre 9 KOR JO (3%) har dårlige betingelser her, men var klart bedre enn flere av disse 16/8 og er mye bedre enn raden.

V5a5 kan gi et virkelig startrush mellom de fire innerste. 3 MONTE MAJOR vant nærmest ukjørt sist, og må spilles igjen på 12% selv om han går opp et nivå. Løpets skrellbud blir 1 MASTERY AS på 2%. Har vist bra form i lengre tid; satt fast sist han var ute på sprint og står til for å å få en gunstig reise. Tre gode i andre rekke som kan dukke opp om det blir for hardt kjør i front: 10 EMBAKASI (5%), 12 SHOWMETHECIGAR (3%), 11 CHIPPON (2%).