Sjokkert Federer ute av US Open

– Jeg er skuffet. Det forstår vel alle, for jeg hadde ventet å spille mye bedre i kveld, sa en småsjokkert Roger Federer etter å ha blitt slått ut av US Open.

I kvartfinalekampen mot tsjekkeren Tomas Berdych onsdag, ble det tsjekkisk seier med settsifrene 7-6 (7-1), 6-4, 3-6, 6-3. Resultatet ikke bare overrasket, men sjokkerte de aller fleste, for det var ikke mange som hadde tro på at Berdych skulle klare å slå den femdobbelte US Open-vinneren ut av turneringen.

Federer som har vunnet 17 majortitler, hadde også en positiv statistikk mot Berdych, som viste 11 seirer og bare fire tap på de siste 15 kampene, men Berdych viste ingen respekt for verdenseneren onsdag.

Nederlaget til Federer kom også etter at han har vært uten kamper på fire dager i Open-turneringen. Det kommer av at kampen hans i tredje runde mot Mardy Fish ikke ble noe av. Amerikaneren trakk seg og Federer gikk videre på walkover.

Det var 34. gang på rad at Federer spilte en kvartfinale i en av de store majorturneringene, men denne gangen ble det bråstopp, for sveitseren klarte ikke å ta seg videre.

Skuffelsen lå tjukt utenpå ham. (©NTB)