Federer
Federer

Federer hodestups ut av US Open

Sveitseren møtte sin overmann i tsjekkiske Tomas Berdych.

Berdych, som er seedet som nummer seks i turneringen, slo Federer med settsifrene 7-6 (1), 6-4, 3-6, 6-3. Han møter nå Andy Murray i semifinalen.

Det var på forhånd ventet at Federer skulle ta seg greit videre. Sveitseren, som i løpet av sommeren har vunnet Wimbledon, tatt sølv i OL og klatret til topps på verdensrankingen, hadde vunnet 23 av 23 flomlys-kamper på Arthur Ashe Stadium.

LES: Historisk US Open-dag for Italia

Ikke første Berdych-overraskelse
Berdych hadde aldri spilt kvartfinale i US Open før nattens kamp. Men tsjekkeren har tidligere hatt en tendens til å overraske Federer når sveitseren minst venter det. I OL i 2004 og i kvartfinalen i Wimbledon i 2010 tok Berdych skalpen til Federer.

Det gjorde han for femte gang i karrieren i natt. Federer hadde ingen god dag på banen, og spesielt hans forehand var langt under pari. Federer hadde ikke spilt kamp på fire dager i Open-turneringen da kampen hans i fjerde runde mot Mardy Fish ikke ble noe av. Amerikaneren trakk seg og Federer gikk videre på walkover.

– Selvfølgelig en nedtur
Det var 34. gang på rad at Federer spilte en kvartfinale i en av de store majorturneringene, men denne gangen ble det bråstopp. Federer var tydelig skuffet etter kampen.

– Jeg følte meg veldig bra, for sommeren har vært veldig fin for meg. Jeg hadde virkelig tro på at jeg skulle klare å spille solid i denne kvartfinalen. Det skjedde ikke, og det er selvfølgelig en nedtur, sa Federer.

Janko Tipsarevic møter David Ferrer i den tredje kvartfinalen. Juan Martin Del Potro skal bryne seg mot Novak Djokovic i den siste kvartfinalen.