ØNSKET ÅPNE DØRER: 37 åringen som er siktet for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne ønsket at fengslingsmøtet skulle gå for åpne dører. (Foto: PRIVAT)
ØNSKET ÅPNE DØRER: 37 åringen som er siktet for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne ønsket at fengslingsmøtet skulle gå for åpne dører. (Foto: PRIVAT)

Sigrid-saken: Kan ha vært bildrap

Venner av den drapssiktede 37-åringen i Sigrid-saken håper det dreier seg om en ulykke.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter det TV 2 erfarer har politiet en teori om at Sigrid Giskegjerde Schjetne kan ha blitt kjørt ned og drept av en bil. Den siktede 37-åringen kjører ofte uaktsomt, sier venner til TV 2.

Kjører ofte fort

Han har interesse for biler, og det å kjøre i stor fart. Flere venner av den siktede 37-åringen TV 2 har vært i kontakt med håper eller tror at dette dreier seg om en ulykke med tragisk utfall, og at han deretter har handlet i panikk.

– Jeg håper det var en ulykke, og at han bare handlet irrasjonelt og i panikk etterpå, sier en av dem.

LES OGSÅ: Politiet tror Sigrid var et tilfeldig offer

En annen barndomsvenn TV 2 har vært i kontakt med sier det samme. Han beskriver siktedes kjørestil som uaktsom.

– Han har jo lagt ut slike skrytevideoer av at han kjører i 200 kilometer i timen. Jeg har tanker om at det kan ha vært en totalt uaktsom ulykke der han har meid ned denne jenta, sier han.

LES OGSÅ: Dette er 37-åringen som er siktet for drapet på Sigrid

Tar ikke medisiner

37-åringen har hatt store psykiske problem, og har vært avhengig av medisiner for å fungere. Venner forteller at han ville unngå å bruke medisiner.

– I epikrisen hans står det en del medisiner som har blitt skrevet ut til ham, men jeg tror han har vært litt mot å bruke de medisinene fordi det har fjernet hans personlighet, sier en venn av 37-åringen.

NRKs nettutgave skrev onsdag kveld at 64-åringen skal ha sagt til bekjente at han mistenkte en bekjent for å ha stått bak drapet. Et vitne skal ha forklart seg til politiet om dette tirsdag.

LES OGSÅ: Gjorde beslag i den siktede 64-åringens lokaler i Oslo

«Tynn forklaring»

Årsaken til at 64-åringen fattet mistanke, var at 37-åringen kom med «en tynn forklaring» på hvordan skadene på bilen hans hadde oppstått. Bilen solgte 37-åringen senere, men politiet har beslaglagt den fra den nye eieren og foretar tekniske undersøkelser.

Bare noen dager etter at 16-åringen forsvant solgte 37-åringen en bil med knust frontrute og kollisjonsskader.

Politiet opplyste onsdag at de ikke har funnet noen relasjon mellom offeret og de to som nå er siktet i saken.

– Vår teori er at Sigrid var et tilfeldig offer, sa politiinspektør Hanne Kristin Rohde på en pressekonferanse.

LES OGSÅ: – Kan ikke skjønne at det er 64-åringen

Vil begjære seg løslatt

VG skriver torsdag at politiet er av den oppfatning at det var 37-åringen som drepte Sigrid, mens den siktede 64-åringen rolle handler om medvirkning. Avisen er likevel ikke kjent med om medvirkningen er knyttet til selve drapshandlingen eller et forsøk på å dekke over den.

De to siktede fremstilles torsdag for varetektsfengsling. Begge stiller seg uforstående til siktelsen. 37-åringens forsvarer, John Christian Elden, sier til TV 2 at hans klient vil begjære seg løslatt.

– Han stiller seg uforstående til denne saken, og sier han ikke har hatt noe med Sigrid å gjøre, verken i forhold til kidnapping eller drap, sier Elden.

Forsvareren sier til VG at teorien om at Sigrid kan ha blitt påkjørt ikke har nådd ham foreløpig.

LES OGSÅ: Politiet pågrep drapssiktet (37) uten å fortelle hvorfor

Aase Karine Sigmond, 64-åringens forsvarer, sier at hun forholder seg til at hennes klient er siktet for drap av politiet.

Anmeldt for drapstrusler

Dagbladet skriver at den tidligere voldsdømte 37-åringen i januar ble anmeldt for drapstrusler av et nært familiemedlem som fryktet for sitt eget liv.

Familiemedlemmet leverte i februar en ny anmeldelse, men begge disse ble henlagt av politiet. Også flere andre personer med nære relasjoner til mannen skal ha anmeldt ham av ulike årsaker det siste halvåret.

37-åringen kommenterte anmeldelsene på sin Facebook-profil, som nå er stengt.

De to siktede vil bli framstilt for varetektsfengsling torsdag ettermiddag.

TV 2 / NTB