Mot landslagscomeback for Gulbrandsen

Veteranen Solveig Gulbrandsen (31) gjør landslagscomeback når Norge møter Belgia og i Island i to viktig EM-kvalifiseringskamper i september.

Hun spilte sin siste landskamp 15. september i 2010 hvor avsluttet med å gjøre 2-0 over Ukraina, men nå er det duket for comeback for Vålerenga-spilleren. Hun står bokført med 154 landskamper og 47 mål. Bare Hege Riise og Bente Nordby har flere landskamper enn henne.

– Veldig positivt, men hun har prestert bra på klubblaget og er dessuten motivert for landslagsspill, sa Eli Landsem til NTB.

Med seier over Belgia og Island vil Norge vinne gruppen og være direkte kvalifisert for EM i Sverige neste år. Hvis laget blir nummer to blir det omspill.

Norge tapte overraskende 1-3 for Island i fjor. Det var et stort sjokk for norsk kvinnefotball. Nå ser situasjonen imidlertid langt lysere ut.

– Vi er ekstremt interessert i seier i de to kampene ja. Vi har hatt mindre skader og flere spillere å velge mellom. Nå kan vi kan dessuten avgjøre dette selv, sa Landsem. (©NTB)