Hedin
Hedin

Robert Hedin utsatt for blind vold

Landslagssjefen ble slått utenfor kro i svenske Ystad.

Landslagstrener Robert Hedin opplevde å bli slått utenfor en kro i Ystad 26. august. En ukjent mann angrep Hedin og slo ham i ansiktet. Hedin valgte å anmelde mannen for mishandling, og torsdag kommer saken opp i Ystad tingrett.

Hedin var på vei hjem fra nattklubben «Lite Mer» da han ble angrepet. I politiavhøret forklarer Hedin at en mann foran ham begynte å skrike noe til en av hans venner. Da landslagssjefen spurte en jente hva det handlet om, snudde mannen. Han slo Hedin i ansiktet før han stakk av til fots.

– Jeg ble helt overrumplet. Jeg hadde overhodet ikke sett mannen tidligere. Han bare lappet til meg. Jeg har aldri opplevd det før, sier Hedin til Ystads Allehanda.

LES: Norsk landslagsmålvakt til Atletico Madrid
LES: Steinar Ege fortsatt i villrede

Hedin ønsket ikke å kommentere voldsepisoden da tv2.no tok kontakt med ham. Han henviste til intervjuet med Ystads Allehanda. Hedin forklarer at han anmeldte forholdet på prinsipielt grunnlag.

– Fyren slo med åpen hånd, men han traff meg med den harde, nedre delen av hånden. Det er ikke skaden i seg selv om er det viktige, men volden. Om han helt uprovosert kan gå løs på en to meter lang mann, så vet man ikke hva han kan få for seg neste gang. Det var derfor jeg anmeldte ham, sier Hedin.

LES: Her ødelegger håndballstjernene L'Equipes TV-studio

Mannen ble senere pågrepet av vakter. I politiavhør benekter ikke mannen hendelsen, men han mener det ikke er snakk om lovbrudd. Mannen hevder at han selv fikk en smell over høyre øyenbryn.

Hedin pendler for tiden mellom Ystad og Oslo. Han er engasjert som spillerutvikler på juniorlaget til Ystads IF, i tilleggg til jobben som norsk landslagssjef.