euros
euros

Disse fotballklubbene brukte mest penger i sommer

Paris Saint-Germain brukte mest penger av alle klubbene i Europa i sommer. Sjekk listen her!

Paris Saint-Germain kjøpte spillere for nesten én millard kroner forrige sommer etter at Qatar-baserte QSI overtok eierskapet i klubben.

Under sommerens overgangsvindu åpnet PSG lommeboken på vidt gap igjen.

LES OGSÅ: Her er sommerens 15 dyreste overganger

Kjøpene av Thiago Silva, Zlatan Ibrahimovic, Lucas Moura, Eziquiel Lavezzi, Marco Verratti og Gregory van der Wiel kostet klubben totalt 147 millioner euro - eller rundt 1,07 milliarder kroner etter dagens kurs.

De skal bygge en klubb som skal dominere i den hjemlige ligaen og ikke minst i Europa - og bruker hemningsløst masse penger på det

– Bygger lag for å dominere Europa
Nummer to på listen er Chelsea, som brukte store pengesummer på blant annet å hente stjernekjøpene Eden Hazard og Oscár.

Russiske Zenit St. Petersburg klatret til tredjeplass på listen etter rekordkjøpene av Hulk og Axel Witsel.

– Det som nå skjer i PSG er mye det samme som skjedde i Chelsea da Roman Abramovitsj kjøpe Chelsea og da Sjeik Mansour overtok Manchester City. De skal bygge en klubb som skal dominere i den hjemlige ligaen og ikke minst i Europa - og bruker hemningsløst masse penger på det, mener TV 2 Sportens kommentator Øyvind Alsaker.

– Sjeikene og oligarkene kommer inn med nærmest ubegrensede midler og kjøper kvalitetsspillere og ikoner til skyhøye priser. Men risikoen med dette er jo når Uefas «Financial Fair Play»-regler trer i kraft. Da må de finne løsninger for å få balansert regnskapene sine, minner Alsaker om.

Alsaker mener imidlertid ikke alle har betalt «overpris» denne sommeren.

– Det at Chelsea bruker nesten én milliard kroner viser at Roman Abramovitsj mener alvor. De har fått en ny manager på plass og skal erstatte spillerne som har vunnet alle troféene. Slik jeg ser det så er Chelsea klar til å ta kampen om gullet i Premier League med tanke på de signeringene de har gjort, sier han.

Ligue 1 i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

zlatan-PSG
zlatan-PSG

Slik jeg ser det så er Chelsea klar til å ta kampen om gullet i Premier League med tanke på de signeringene de har gjort

Minus i England - i pluss i Spania og Italia
Totalt brukte de fem klubbene som brukte mest samlet sett 3,46 milliarder kroner.

Ifølge oversikten til den anerkjente franske avisen L'Equipe brukte engelske klubber totalt 623 millioner euro (4,55 milliarder kroner) og solgte spillere for 315 millioner euro (2,3 milliarder kroner).

Det gir en netto på på minus 308 millioner euro (2,24 millarder kroner). I Spania gikk La Liga-klubbene i pluss med 53 millioner euro og i Italia i pluss med 20 millioner euro.

De to store klubbene i Spania, Real Madrid og Barcelona, stod for hele 48 prosent av det hele ligaen brukte på nye spillere takket være signeringene av henholdsvis Luka Modric, Alex Song og Jordi Alba.

Tottenham i pluss
Samtidig viser Tottenham at klubben har orden på økonomien.

Tottenham havnet på femteplass på listen over de klubbene som brukte mest midler på sine stjernekjøp, men gikk likevel i pluss om spillere ut tas med i beregningen. Klubben solgte nemlig spillere for 67,3 millioner euro takket være salgene av blant annet Luka Modric og Rafael van der Vaart.

LES RYKTENE: – Paris Saint Germain kan bli Ronaldos fluktrute
LES SAKEN: Ronaldo ble tomålsscorer, men: – Feirer ikke mål når jeg er trist

SOLGT: Real Madrid kjøpte blant annet Luka Modric fra Tottenham i sommer. (Foto: Andres Kudacki/Ap)
SOLGT: Real Madrid kjøpte blant annet Luka Modric fra Tottenham i sommer. (Foto: Andres Kudacki/Ap)

Disse handlet for mest penger:

1) Paris Saint-Germain – 147 mill. euro, 1,07 milliarder kroner(Zlatan Ibrahimovic, Marco Verratti, Thiago Silva, Ezequiel Lavezzi, Gregory van der Wiel, Lucas Moura).

2) Chelsea – 100 mill. euro, 730 millioner kroner (Eden Hazard, Oscár, Marko Marin, Victor Moses, César Azpilicueta).

3) Zenit St Petersburg – 95 mill. euro, 694 millioner kroner (Hulk, Axel Witsel, Luka Djordjevic, gratis).

4) Bayern München – 70 mill. euro, 510 millioner kroner(Javi Martínez, Mario Mandzukic, Xherdan Shaqiri, Dante, Claudio Pizarro, Tom Starke, Mitchell Weiser).

5) Tottenham – 65 mill. euro, 474 millioner kroner (Hugo Lloris, Clint Dempsey, Moussa Dembélé, Emmanuel Adebayor, Jan Vertonghen, Gylfi Sigurdsson).

Kilde: L’Equipe

DEBATT:
Har klubbene fått valuta for pengene? Ta debatten i kommentarfeltet under!