AZARENKA: (Foto: EDUARDO MUNOZ/Reuters)
AZARENKA: (Foto: EDUARDO MUNOZ/Reuters)

Verdenseneren vant tennisthriller

Førsterangerte Victoria Azarenka (23) er videre til sin første semifinale i US Open.

Verdensener Azarenka startet kvartfinalen klart best, men måtte etter hvert slite i en duell som endte med 6-1, 4-6, 7-6 (7-5) i hennes favør. Hviterusseren spilte nærmest ut australske Stosur i det første settet, og gjorde unna dette med 6-1 på nøyaktig en halvtime. 2011-mesteren hadde imidlertid ikke tenkt å gi seg uten kamp.

Stosur hadde før tirsdagens kvartfinale aldri vunnet en kamp mot Azarenka. Samtlige av de seks tidligere møtene hadde endt med seier til verdenseneren. Tirsdag kom Stosur sterkt tilbake i annet sett, og tok hjem dette med 6-4. Det tredje og avgjørende settet gikk omtrent så langt det var mulig.

– Jeg har ikke ord
Et regnavbrudd forsinket deler av tredjesettet. Azarenka innrømmet etterpå at hun var glad for pustepausen hun fikk da regnet kom til Flushing Meadows. Etter hvert kom kampen i gang igjen, og spillerne var like langt etter tolv game i siste sett. I US Open spilles det tiebreak i avgjørende sett, til forskjell fra eksempelvis Wimbledon, der man fortsetter til én spiller har vunnet to game mer enn motstanderen.

På stillingen 5-5 i tiebreaket, som skulle skille duellantene, misset Stosur marginalt med et slag. Ballen gikk vi nettkanten og over på Azarenkas side. Hviterusseren var iskald og spilte en utsøkt stoppball på det påfølgende slaget. Det ga matchball på egen serve, der turneringens førsteseedete også gikk seirende ut.

– Jeg har ikke ord. Vi spilte glimrende begge to, og vi følte presset hele tiden. Begge to fortsatte bare å tvinge den andre fra hjørne til hjørne. Jeg håper dere likte det, for det gjorde i alle fall jeg, sa Azarenka etter kampen, før hun ble møtt med stor jubel fra publikum. (©NTB)