TILTALT: Rettssaken mot den 38 år gamle mannen starter mandag.  (Foto: Privat)
TILTALT: Rettssaken mot den 38 år gamle mannen starter mandag. (Foto: Privat)

Dette er 37-åringen som er siktet for drapet på Sigrid

Betegnes som en kjenning av politiet og er tidligere dømt for grov vold mot en kvinne.

To menn på 37 og 64 år er siktet for drap etter at politiet fant den 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne død i et skogholt like sør for Kolbotn i Oppegård kommune mandag kveld.

LES OGSÅ: Politiet: – Det er Sigrid som er funnet

Stilller seg uforstående til siktelse

Det er nesten på dagen fire uker siden 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne forsvant fra Østensjø i Oslo. Klokken 18 ble det altså bekreftet at det var den savnede jenta som er funnet drept.

– Identiteten på den døde ble bekreftet i ettermiddag og familien er varslet. Aksjonen skjedde som følge av taktisk etterforskning, opplyste politiinspektør Hanne Kristin Rohde på en pressekonferanse på politihuset i Oslo mandag.

Til tv2.no opplyser 37-åringens forsvarer, John Christian Elden, at hans klient sier han stiller seg uforstående til siktelsen. Begge de siktede mennene sitter i avhør på politihuset i Oslo tirsdag ettermiddag og kveld.

LES OGSÅ: Sjekker overvåkningsbilder etter likfunn

Flere psykiatriske diagnoser

37-åringen som er pågrepet er opprinnelig fra Vestlandet og betegnes som en kjenning for politiet. For fem år siden ble mannen dømt for grov vold. Da slo han uprovosert ned en nabokvinne med en jernstang.

En død person ble ved halv fire-tiden natt til tirsdag fraktet ut fra et skogholt på Kolbotn. (Foto: TV 2)
En død person ble ved halv fire-tiden natt til tirsdag fraktet ut fra et skogholt på Kolbotn. (Foto: TV 2)

Retten fant den gang at mannen var ustabil, men strafferettslig tilregnelig, og han ble dømt til to års fengsel.

De fant den gang at at diagnosene dyssosial personlighetsforstyrrelse, emosjonell ustabil personlighetsforstyrrelse og panikklidelse var forenlige med mannens tilstand.

Svært aktiv på nettet

På et bilde TV 2 har fått tilgang til, poserer 37-åringen med en stor kniv. Mannen er svært aktiv på sosiale medier, blant annet på Facebook.

SAVNET: Sigrid Giskegjerde Schjetne (16). (Foto: PRIVAT)
SAVNET: Sigrid Giskegjerde Schjetne (16). (Foto: PRIVAT)

Men mellom 2. og 20. august er det svært stille fra mannen på nettet. Sigrid Schjetne forsvant natt til 5. august da hun var på vei hjem fra besøk hos en venninne på Østensjø i Oslo.

Når den siktede først skriver igjen på Facebook, hevder han at politiet er ute etter ham.

Etter det TV 2 får opplyst var blant annet beredskapstroppen i Oslo med på pågripelsene, som ble gjort rett før de fant liket i skogen like i nærheten. Det kan tyde på at politiet ikke tok noen sjanser da de skulle pågripe kjenningen.

I juni i år tok politiet mannen for mindre, alvorlige kriminelle forhold - som de mener ble begått mens mannen var psykotisk.

Den 64 år gamle mannen som også er siktet for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) skal ikke tidligere være straffet.

Mannen som tidligere ble siktet for falsk forklaring, er ikke en av de pågrepne.

siktet1 (Foto: Privat)
siktet1 (Foto: Privat)