Legger politikken til side for å bokse

Den ukrainske verdensmesteren Vitalij Klitsjko (40) legger sine politiske aktiviteter til side for en stund for å forsvare tungvektstittelen i WBC mot tyske Manuel Charr (27).

Det bekreftet Klitsjko tirsdag. 40-åringen står for tiden øverst på valglisten til partiet UDAR (som betyr «Slag») i Ukraina. Partiet ligger på tredjeplass på de siste meningsmålingene før parlamentsvalget i landet 28. oktober.

Lørdag venter tungvektskampen mot Charr i Moskva, og Klitsjko forsikrer at han kan konsentrere seg helt og fullt om boksing i dagene framover.

– I august var det ferie, og støttespillerne mine i valgkampen har gitt meg sjansen til å konsentrere meg om idretten. Så snart boksekampen er over kommer jeg til å spille en mer aktiv rolle i politikken, slik at ukrainske velgere som støtter vårt politiske budskap kan være sikre på at vi representerer dem, sa Klitsjko i Moskva tirsdag.

Ukraineren var som vanlig selvsikker ved siden av motstanderen på pressekonferansen, og la til at han vil snakke mer politikk når partiet hans møter mediene i Kiev etter at tittelforsvaret mot Charr er unnagjort. (©NTB)