David Livingstone Sidney Crosby
David Livingstone Sidney Crosby

Lørenskog-trener: – NHL-stjerner vil komme og spille gratis for oss

Om det blir lockout i NHL kan vi få se spillere fra verdens beste hockeyliga i Get-ligaen.

Spillerforeningen og NHL er ikke enig om en ny avtale. Dermed kan det gå mot lockout.

Sesongstart i den nord-amerikanske hockeyligaen er 11.oktober, men om den ryker, kan vi få se flere NHL-spillere som kommer til Norge for kamptrening.

– Vi kan nok få noen spillere som jeg kjenner til å komme hit, sa Lørenskog-trener David Livingstone på TV 2 Sport tirsdag.

– Mange av disse spillerne lider ikke økonomisk så det er flere av dem som har sagt at de kan tenke seg å komme å spille gratis, bare for å holde seg i form så lenge en eventuell lockout varer.

Tror på ny NHL-avtale
Dette kan selvsagt føre til en viss skjevhet i den norske toppdivisjonen i ishockey den kommende sesongen, en skjevhet som ikke nødvendigvis reflekterer lagenes styrke.

I 2004 varte en lignende konflikt hele sesongen.

Norges ishockeyforbund kan innføre begrensninger på hvordan norske klubber skal forholde seg til NHL-lockouten og sette begrensninger for å hente spillere. Det mener Livingstone er en god idé, men tror uansett det løser seg i NHL.

– Jeg ville foretrekke, og tror også, at de kommer til en ny avtale i NHL, sier han.

– Verken spillere eller klubbene har no å tjene på å gå i streik, slik jeg ser det.

Se innslaget fra TV 2 Sport i videovinduet øverst i saken.

Les også: Suksesstreneren tror på jevn hockeyliga

Blir jevnere
Forrige sesong var Stavanger Oilers suverene. Mandag sa Stavanger-trener Petter Thoresen at han tror Get-ligaen blir tettere i år.

Det tror også David Livingstone.

– Jeg har ikke sett alle lagene så nøye, men mitt inntrykk er at alle har forbedret seg, sier kanadieren.

– Vi har jo vårt rivaleri med Vålerenga, Stavanger har et godt lag, Sparta har et godt lag, og Storhamar har jo tradisjoner for å være god. Det blir mye flere spennende og tette kamper i år, spår han.

Da kan en innflytelse fra NHL-spillere på jakt etter spilletrening. Da kan kontakter og økonomiske vilkår avgjøre hvem som vinner serien.

Derfor er det best om det ikke blir aktuelt med leigesoldater fra verdens beste hockeyliga i Norge.

– Det ville være det mest rettferdige om stallene slik de er det som avgjør hvilket lag som går seirende ut av serien, poengterer Lørenskog-treneren.