Dette er 2013 modellen ab legendariske Land Rover og jo da, det er nyheter her. De syns bare ikke så godt.
Dette er 2013 modellen ab legendariske Land Rover og jo da, det er nyheter her. De syns bare ikke så godt.

Land Rover 2013: Ser du hva som er nytt her?

Billegenden oppgraderes - men du skal være kjenner for å se det.

Ryktene om denne bilens død har versert i mange år. Mye av produksjonen foregår fortsatt manuelt og er derfor kostbar. Men noen etterfølger foreligger så langt ikke. Derimot kommer 2013-modellen med en del endringer.

Om du ikke klarte å se de på bildet over så er du tilgitt. Vi i redaksjonen slet litt vi også. Men de er der allikevel!

Ikke de helt store riktignok, men viktige. Never change a winning team – er det noe som heter. Det ligger definitivt noe der. Man tukler ikke med et ikon og en legende, for nettopp det er Defenderen i bilverdenen.

Siden 1983 - minst....

Det er litt med Land Rover som med Kåre Willoch, de har liksom alltid vært der, begge to.

Billegenden blir litt mer eksklusiv neste år, men viker ikke fra grunnprinsippet om gode terrengegenskaper,
Billegenden blir litt mer eksklusiv neste år, men viker ikke fra grunnprinsippet om gode terrengegenskaper,

Land Rover Freelander: Denne holder ingen følge med – utenfor veien:

Defender kom i prinsippet så langt tilbake som i 1983, da den erstattet Land Rover sin Serie III. Selve navnet Defender dukket imidlertid ikke opp før i 1989.

Man kan vel trygt si at endringene underveis har vært nennsomme. Du skal virkelig være kjenner for å skille de forskjellige årsmodellene fra hverandre. Slik blir det med neste års modell også.

Nye farger

For å begynne utvendig så får kundene to nye lakkfarger å velge i. Det blir Barolo sort og Havana. I tillegg så får vi fire nye alternative kontrastfarger på taket å velge i. Tidligere var eneste alternative takfarge Fuji White. Nå kan også få sølv, rød, sort og grå. Alle med fancy navn. Dette kan bli både tøft og lekent.

En sort Defender med rødt tak vil ganske sikkert bli stilig!

Nye seter

Men det er ikke bare utvendig at det blir endringer. Den får nydesignede skinnseter med logo preget inn i ryggen som tilbehør. Alle modeller har fra nå av farget glass og mulighet til å velge delskinn-seter om du ikke vil ha de nye i helskinn.

Skinnseter i helt ny design blir tilleggsutstyr.
Skinnseter i helt ny design blir tilleggsutstyr.

Test Range Rover Evoque: Årets morsomste bilnyhet:

Lyd og stillhet

Også på entertainment-fronten blir det nyheter. Nå blir det mulighet for USB og AUX-innganger, bluetooth med separat mikrofon og oppgradert Alpine stereo med subwoofer på 150 watt.

Motorrommet får bedre støyisolasjon, og også interiøret settes sammen på en ny måte for å unngå knirking og gnissing, mens trepunktsbelter blir standard på alle sitte plasser.

De fleste av disse bilene som selges i Norge er dog varebiler. Til sammen så tilbyr Land Rover hele fjorten karosserivarianter av billegenden.

Les også: Over 40 år med eksklusiv terrengbil: