sverre_ross (Foto: Lars Barth Heyerdahl)
sverre_ross (Foto: Lars Barth Heyerdahl)

– Naturlig å tro at det er Sigrid

Sverre Røss har lett etter Sigrid hver dag siden hun forsvant. – Jeg har skikkelig dårlig samvittighet for at jeg ikke har vært her.

Tirsdag morgen var han utenfor Shell-stasjonen på Kolbotn. I skogholtet ved bensinstasjonen fant politiet en død person mandag kveld. Politiet har ennå ikke gått ut med identitet eller kjønn på den avdøde.

Politiet har ikke bekreftet at det er savnede Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) som er funnet. De har heller ikke kunnet avkreftet at det er henne.

Les også: Østlandets Blad: – To skal være pågrepet ved funnstedet

Sterkt engasjert

– Det er et rart sted. På Skiveien er det stor trafikk hele døgnet, og bensinstasjonen er døgnåpen, sier Røss til tv2.no.

TV 2 Play: Se helikopterbilder fra funnstedet

Han har vært sterkt engasjert i letingen etter Sigird Giskegjerde Schjetne (16). Han er venn med faren til venninnen som Sigrid forlot den kvelden hun forsvant.

Hver dag siden har han deltatt i søket. Se intervjuet med Sverre Røss på TV 2 Nyhetskanalen:

640880

Røss bor på Langhus, få kilometer fra Kolbotn. Han har organisert søk i nærområdet, på industriområdene Regnbuen og Berghagan, på Sofiemyr og i en nedlagt Trelasthandel i nærheten.

– Dårlig samvittighet

Han har lett på Ingierstrand og i Svartskog og har gjennomført en rekke strandsøk i Bunnefjorden fra båt. Men akkurat i skogen ved Shell-stasjonen har han ikke vært.

Les også: Sigrids familie er varslet om funn av død person

– Jeg har skikkelig dårlig samvittighet for at jeg ikke har vært her. Jeg fatter ikke at vi ikke har vært her før, sier Røss.

AVSPERRET: Politiet har sperret av et større område i skogholtet der likfunnet ble gjort mandag kveld. (Foto: TV 2)
AVSPERRET: Politiet har sperret av et større område i skogholtet der likfunnet ble gjort mandag kveld. (Foto: TV 2)

Han sier det er naturlig å tro at Sigfid nå er funnet.

– Etter det jeg forstår, er det ikke mange andre som er savnet. Mottoet vårt har hele tiden vært at vi skal finne Sigrid i live, men for å være realistisk skjønner jeg at dette er det mest naturlige utfallet etter en måned, sier Langhus-mannen.

Politiet opplyste i halv ti-tiden tirsdag formiddag at etterforskningen av funnet på Kolbotn blir overtatt av Oslo politidistrikt.

– Det betyr at funnet kan knyttes til en sak i Oslo politiditrikt, men politiet kan ikke gå ut med om det er Sigrid eller ikke, opplyser TV 2-reporter Jens Christian Nørve som er på plass ved politihuset i Oslo.