Kolbotn_bakBensinstasjon (Foto: Lars Barth Heyerdahl)
Kolbotn_bakBensinstasjon (Foto: Lars Barth Heyerdahl)

Sigrids familie er varslet om funn av død person

Politiet opplyste i halv ti-tiden tirsdag formiddag at etterforskningen av funnet på Kolbotn blir overtatt av Oslo politidistrikt.

Familiens bistandsadvokat, Harald Stabell, bekrefter overfor tv2.no at Sigrids foreldre er varslet om funnet av død person i skogholt i Oppegård.

Stabell presiserer at politiet fremdeles ikke vet om det er savnede Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) som er funnet.

Oslo politidistrikt overtar

Tirsdag formiddag opplyste politiet at videre etterforskning overtas av politiet i Oslo. Det betyr at funnet i Oppegård trolig kan knyttes til en sak i Oslo politidistrikt.

Ved hjelp av tannidentifisering kan rettsmedisinsk institutt relativt raskt slå fast hvem den døde personen er.

Les også: Østlandets Blad: – To skal være pågrepet ved funnstedet

Nye undersøkelser i dagslys

Politiet har sperret av deler av et skogsområde bak en bensinstasjon, hvor den døde ble funnet mandag kveld.

– Det er ventet at politiets krimteknikere kommer til stedet for å gjøre nye undersøkelser i dagslys, opplyser TV 2 Nyhetskanalens reporter på stedet Monica Haldammen.

Funnet av den døde ble gjort i forbindelse med et politioppdrag i Oppegård kommune, men politiet ønsker ikke å gå nærmere inn på omstendighetene rundt funnet.

– Vi vet ingenting om kjønn, vi vet ingenting om alder. Det eneste vi vet er at det er funnet et lik og det skal vi undersøke nærmere, sier politioverbetjent Rune Isaksen i Follo politidistrikt til TV 2.

Les også: Politiet bekrefter funn av død person i Oppegård

Planlagt pressekonferanse avlyst

Kvart på fire i natt ble den døde hentet ut og kjørt til Rettsmedisinsk institutt for obduksjon. Denne kan allerede i løpet av dagen gi nærmere svar på hvem den døde er.

Det var planlagt en pressekonferanse tirsdag morgen i forbindelse med Sigrid-saken, men den er utsatt i påvente av en avklaring på hvem den døde personen er.

Det vil ikke bli gitt informasjon i Sigrid-saken eller om likfunnet i Follo før den avdøde er identifisert, opplyser politiet like før klokken 10.30 tirsdag formiddag.