minirbk
minirbk

Mini om gullkampen: – Det er helt jevnt mellom Molde og Rosenborg

Mini gleder seg stort til innspurten i Tippeligaen.

Trondheim/Bergen (TV 2 Sporten): Det er trolig duket for en skikkelig thriller-avslutning i gullkampen i Tippeligaen.

Molde, Strømsgodset og Rosenborg kjemper alle om gullet. Med ni serierunder igjen å spille topper Godset tabellen på bedre målforskjell enn Molde. Begge har 41 poeng.

Les også: Ekspertene vurderer: Dette er sommervinduets beste Tippeliga-signeringer
LES OGSÅ: Iversen stoppet måltørken

Etter Rosenborgs 2-0-seier mot Stabæk mandag er imidlertid Jan Jönssons menn kun ett poeng bak tetduoen.

TV 2 Sportens fotballekspert Mini Jakobsen gleder seg til innspurten i Tippeligaen.

– Da Rosenborg gjorde innkjøpene av Tarik, Mix og Tore Reginioussen var det en klar beskjed om at klubben har lyst på gullet og gode resultater i Europaligaen, oppsummerer Mini overfor TV 2 Sporten.

Steffen Iversen viste mot Stabæk at han ikke har glemt gamle kunstner. Han scoret begge målene på Nadderud på vakkert vis.

Se Iversens scoringer her (artikkelen fortsetter under videovinduet):

640782

– Da Rosenborg gjorde innkjøpene av Tarik, Mix og Tore Reginioussen var det en klar beskjed om at klubben har lyst på gullet og gode resultater i Europaligaen

Ikke akkurat treningsnarkoman
Mini er ikke overrasket over at Iversen fremdeles leverer.

– Steffen kom inn på en kontrakt der han får betalt etter hva han presterer, og scoret vel fire mål på de seks første kampene. Vi begynte å lure på om Steffen var i fantastisk form eller om det bare var nivået i Tippeligaen som var dårlig, sier Mini, og fortsetter:

– Men så stoppet det opp. Iversen ble skadet og fikk seg en lang ferie. De siste 10 dagene har han imidlertid trent godt og ser nå veldig bra ut. Det lover godt for Rosenborg å ha en slik spiss i innspurten, fordi med Rade og John så vet du ikke alltid hva du får.

– Er Iversen så lettrent som mange vil ha det til?

- Vel. La oss ikke kalle Steffen en treningsnarkoman. Men han flyter på rutinen. Han er 35 år og går ut på treningsfeltet med et smil og sørger for god stemning på feltet, svarer Mini.

Iversen fikk imidlertid kritikk da han tidligere denne sesongen gikk på byen i Trondheim mens lagkameratene spilte kamp i Tromsø.

Den saken mener Mini er en storm i et vannglass.

– Det ble litt bråk da Steffen gikk på byen, men det må du nesten regne med når du henter Iversen. Rosenborg visste at Steffen tar seg en tur på byen en eller annen kveld, og jeg mener at det bør han få lov til, konstaterer Mini.

Bli med i kampen om flotte premier! Spill Tippeligamanager 2012!
Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Mini Jakobsen (Foto: Teigen, Trond Reidar/SCANPIX)
Mini Jakobsen (Foto: Teigen, Trond Reidar/SCANPIX)

– Hadde du spurt meg for 3-4 uker siden så hadde jeg svart at Molde var det klart beste laget.

– Gullet står mellom Molde og RBK
Mini tror først og fremst Molde og Rosenborg kommer til å kjempe om gullet i høstens innspurt i Tippeligaen – men håper at Strømsgodset blir med helt inn.

– Hadde du spurt meg for 3-4 uker siden så hadde jeg svart at Molde var det klart beste laget. Jeg liker måten de spiller fotball på, med kjappe angrep fremover. Det er på mange måter den måten jeg har vokst opp med i Rosenborg, sier Mini, før han legger til:

– Men med de forsterkningene Rosenborg nå har på plass i tillegg til spillerne som er der fra før har også RBK et fryktelig godt fotballag. For meg er det derfor helt jevnt mellom Molde og RBK nå, mener han.

Godset startet sesongen forrykende – men har slitt i det siste. Mini tror Godset skal få det vanskelig med å henge med i teten fremover.

– Det er opp til Godset om de klarer å samle seg og fremdeles ha troen på gullet. Jeg skal gi dem 1-2 kamper til før jeg kommer med en konklusjon. De har kun én seier på sine siste sju kamper og det er klart at dette påvirker spillerne og trenerapparatet, minner Mini om.

Hvem tror du stikker av med gullet i Tippeligaen? Ta debatten i kommentarfeltet under!