Steffen Iversen senket Stabæk

Rosenborg tok som ventet tre poeng på Nadderud. Steffen Iversen var superinnbytter med begge målene i 2-0-seieren over fortapte Stabæk i eliteserien mandag.

Jan Jönssons mannskap har for alvor startet gulljakten. Avstanden opp til Strømsgodset og Molde er nå bare ett poeng. Rosenborg er formlaget i denne topptrioen, og nysigneringene Tarik Elyounoussi, Mikkel Diskerud og Tore Reginiussen har gitt trønderne fornyet energi.

Men denne gang var det altså en superveteran som ordnet poengene. Steffen Iversen kom inn for en skadd Borek Dockal før pause i en kjedelig førsteomgang.

Etter pause fant trønderen et nytt gir. Det første Iversen-målet var en perle: Daniel Fredheim Holm parkerte Jørgen Hammer og la perfekt inn til Iversen. Sistnevnte vendte vakkert før han banket inn ledermålet fra 18 meter.

Fem minutter gikk før Stabæk-keeper Jan Kjell Larsen klønet et utkast til samme Steffen som lobbet inn kampens siste mål. Iversen, som før denne kampen ikke hadde vært på banen siden 23. juli, er nå oppe i seks eliteseriemål og er Rosenborgs mestscorende spiss.

Her ligger RBKs svakhet, spissene er lite målfarlige. Dette er ingen styrke i det som blir en spennende innspurt i eliteserien. Rosenborg er ellers laget som slipper inn færrest, Stabæk er laget som scorer færrest mål i eliteserien. Førsteomgangen på Nadderud ble da også som ventet sjanse- og målfattig. (©NTB)