Ståle Solbakken (Foto: Tony Marshall/Pa Photos)
Ståle Solbakken (Foto: Tony Marshall/Pa Photos)

Solbakken om den svake sesongstarten: - Vi prøver å introdusere noe nytt

Ståle Solbakken til TV 2 om spillerflukten og presset i Wolverhampton.

Wolverhampton (TV 2 Sporten): Etter fire kamper har Wolverhampton bare fire poeng i Championshop og ligger på 19. plass.

Mandag fikk også assistenttrenner Terry Connor sparken.

Manager Ståle Solbakken kjener godt til press fra omgivelsene etter tiden i FCK og Köln. Nå lengter han etter å vinne kamper igjen.

- Vi har hatt utskiftninger på sentrale plasser med seks-sju nye. Det er klart det tar tid. Samtidig må vi ha mer enn ett poeng i snitt, for ellers går det fort andre veien. Den unnskyldningen kan vi ikke bruke veldig lenge, sier han til TV 2 Sporten.

Les også: Wolves sparket Solbakkens assistent

- Har vært vanskelig
- Hvordan syns du starten på karrieren din i Wolves har vært?

- Vi må være ærlige og si at det har vært vanskelig både på og utenfor banen for oss. Vi har slitt med skader og vi har slitt med å spille hele gode kamper. Vi kunne hatt seks poeng, sju poeng, men vi kunne også bare hatt tre. Vi er selvfølgelig ikke fornøyd med det som har skjedd i de fire første kampene, men vi er videre i Ligacupen og alle slår alle i denne ligaen. Det gjelder å få en seiersrekke. Da klatrer vi raskt på tabellen.

Vi må være ærlige og si at det har vært vanskelig både på og utenfor banen for oss. Vi har slitt med skader og vi har slitt med å spille hele gode kamper.

- Din visekaptein, Kevin Doyle, sier i lokalpressen at han ber om at laget får tid, og at dere bør dømmes etter ti kamper?

- Ti kamper... Ja og nei. Vi har spilt noen gode omganger og var gode mot Barnsley, men ellers har vi vært for ustabile. Det handler om at vi prøver å introdusere noe nytt. Spillere må ta et større ansvar enn tidligere nå som Michael Kightly, Matt Jarvis og Steven Fletcher er borte. Dette tar tid.

- Tenker du å hente inn ytterligere én spiller når lånevinduet åpner om en knapp uke? Fansen ber om en ny midtstopper?

- Selv om vi har solgt spillere for veldig mye penger så er det et lønnsbudsjett som skal holdes. Margreiter, som vi har hentet fra Østerrike, kan komme inn og gjøre en god jobb for oss der på sikt. Samtidig som de som var her i fjor også blir bra, bare de får banket av seg litt rust fra fjorårssesongen.

Se reportasje øverst i artikkelen

Kjenner presset fra før
Om presset utenfra:

- Du veit jo fort at for hver kamp du ikke vinner nå så blir presset større og større. Det er the name of the game.

- Dette kjenner jeg igjen fra før. I FC København skulle man jo vinne hver kamp, og til og med i Hamkam skulle man det etter hvert, men det største og viktigste presset er det du setter på deg selv, sier Ståle Solbakken.