Rodríguez holdt følge på ny tøff stigning

Alberto Contador klarte heller ikke på den 16. etappen å nærme seg Joaquim Rodríguez i sammendraget av Vuelta a España. Italienske Dario Cataldo seiret på mandagens etappe.

På en av det spanske sykkelrittets tøffeste stigninger klarte etappevinner Cataldo, som sykler for Omega Pharma, knapt å juble etter å ha passert målstreken. Det til tross for at det på TV-bildene virket som han holdt sneglefart inn mot mål.

Men det var med god grunn. På den siste halve kilometeren måtte sykkelproffene slite seg opp en svært bratt avslutning med stigningsprosent opp mot 24. Belgieren Thomas De Gendt jaget i tillegg bak på hele det ukategoriserte siste fjellet. Vacansoleil-rytteren var til slutt bare sju sekunder bak i mål.

Saxo Bank-kaptein Contador forsøkte seg med en noe annerledes taktikk for å vinne tilbake sekunder mot den seige sammenlagtlederen Joaquim Rodríguez fra Katjusja. Mandag fikk vi se et forsøk på å holde jevn høy fart før han satte inn et par støt fra Madrid-fødte Contador. Sammenlagttreer Alejandro Valverde slapp omtrent hver gang tempoet økte, men Barcelona-fødte Rodríguez holdt følge.

Med 500 meter til målstreken prøvde Contador igjen, men som så mange ganger før i vueltaen svarte Rodríguez. Nær sagt som vanlig passerte «Purito» sin sterkeste rival, og sikret seg bonussekunder på målstreken med sin tredjeplass. Det skjedde 2,39 minutter etter Cataldos målpassering.

Den 16. etappen ble syklet over 183,5 kilometer i Asturias-regionen. Fra havnebyen Gijón tråkket syklistene seg mot Valgrande-Pajares og den nye fjellveien Cuitunigru. Der dekket entusiastiske tilskuere nesten hele asfalten i bredden da sammenlagtkanonene kom. Med det var feltet tilbake i nærheten av søndagens startområde La Robla, etter å ha passert to førstekategori-stigninger før den avsluttende ukategoriserte. (©NTB)