Petter Thoresen (Foto: Skibstad, Kent/NTB scanpix)
Petter Thoresen (Foto: Skibstad, Kent/NTB scanpix)

Suksesstreneren tror på jevn hockeyliga

Petter Thoresen har ingen tro på en ny parademarsj for Stavanger Oilers.

Forrige sesong var Stavanger Oilers i en egen klasse i den hjemlige ishockeyligaen.

Petter Thoresens mannskap vant 35 av sine 45 kamper (Ytterligere tre ble vunnet i sudden death og på straffer) i grunnspillet. De var hele 21 poeng foran sin argeste konkurrent Lørenskog.

Tror på jevn serie
Denne sesongen tror han Oilers skal få kjempe hardt for å forsvare seriemesterskapet.

– Jeg tror vi må stikke fingeren i jorden. Forrige sesong gikk alt vår vei. Vi var gode så og si i åtte måneder. Vi klarte å få marginene på vår side hele tiden. Jeg tror vi skal ha et eget bilde av hvordan det skal se ut. Vi vil være med og kjempe i toppen, men vi må nok ikke tro at vi vil havne på 112-115 poeng i seriespillet denne sesongen. Det er mange andre lag som har forsterket seg, har jeg registert. Som er gode. Det blir nok en jevnere og tøffere GET-liga, sier Thoresen til TV 2 Sporten.

Han vet Oilers er laget alle vi slå. Og han vet hvem som blir siddisenes tøffeste utfordrer.

– Jeg tror Lørenskog blir det sterkeste laget. De har fått satt et lag de har hatt noen år nå. De har en trener som hadde bra suksess forrige sesong. Jeg tror Vålerenga også kommer til å henge godt med. Lillehammer, Sparta. Det er flere lag. Du kan heller aldri avskrive Storhamar. Forrige sesong var det vi som stakk av og vant med masse poeng. Jeg tror ikke det er noen lag som gjør det på samme måten denne gangen. Det er flere som vil kjempe om seriemesterskapet, tror Thoresen.

OILERS-JUBEL: Stavanger Oilers jubler etter å ha kronet jubelsesongen med sluttspillgull. (Foto: Bendiksby, Terje/NTB scanpix)
OILERS-JUBEL: Stavanger Oilers jubler etter å ha kronet jubelsesongen med sluttspillgull. (Foto: Bendiksby, Terje/NTB scanpix)
For Stavanger Oilers har ikke overbevist i oppkjøringen til den nye sesongen.

– Vi har spilt seks kamper. Tapt fire av dem. Du kan si at vi har ti dager vi må bruke godt. Vi har ikke prestert godt nok så langt. Jeg må tillegge at vi har seks-sju mann borte på grunn av skader. Men når pucken droppes i Askerhallen, så spiller det ingen rolle hvor mange som er borte. Vi må bli bedre, smiler han.

Stor interesse i Stavanger
Stavanger Oilers flytter denne høsten inn i en ny hall. Denne sesongen blir DNB Arena deres nye hjemmearena.

– Det er et supermoderne idrettsanlegg, som også skal brukes til konserter og andre tilstellinger. Vi er så heldig at vi skal spille ishockeykampene våre her. Publikum i Stavanger har vært trofast mot hockeyen i mange år. De får sjansen til å sette seg i en nymoderne arena. Det fortjener det. Jeg tror det blir moro for motstanderne. Vi skal ta imot dem med store, fine garderober, skryter Thoresen.

Og interessen for Oilers er stor i oljebyen. Salget av sesongkort har eksplodert denne sesongen.

– Det er helt suverent. Jeg tror vi nærmer oss 3000. Det er unikt i norsk ishockey. Vi skal bare sørge for å komme i litt bedre form først, så skal vi underholde dem som har kjøpt sesongkort, forteller Oilers-treneren.

Men DNB Arena er ikke innflytningsklar ennå. Stavanger Oilers åpner derfor sesongen med bortekamper på rekke og rad.

– Først og fremst må vi spille seks bortekamper. Vi vil helst komme hjem etter de seks kampene med en del poeng, sånn at publikum har entusiasmen fra første dag, forklarer han.

Men 6. oktober blir det storslagen åpning av den nye hjemmearenaen, og det er ingen hvem som helst som er motstander i åpningskampen.

– Jeg tror ikke det er tilfeldig. Jeg tror Oilers ville ha Vålerenga på besøk. Det har alltid vært tøffe oppgjør. Vålerenga er mestvinnende lag i Norge. Alle liker å slå Vålerenga. Nå er vel Vålerenga ute etter å slå Oilers på bortebane igjen. Det blir en stor dag 6. oktober. Men vi som driver med sporten må sørge for å lage noen store øyeblikk før vi kommer til 6. oktober, smiler Thoresen.