ikkesex (Foto: Illustrasjonsfoto)
ikkesex (Foto: Illustrasjonsfoto)

Derfor bør dere vente med sex

Det kan gjøre deg mer lykkelig, viser ny studie.

Forhold som starter rolig er mer tilfredstillende, viser ny studie, gjengitt av Daily Mail.

I studien, der hundrevis av par ble intervjuet, viser resultatene at de som ventet med sex var lykkeligere i det lange løp.

Det var spesielt kvinner som hadde nytte av å ikke hoppe til køys ved første anledning.

Les også: Fem gode ekteskapsråd - fra skilte

– Usunn start

Par som venter med sex får tid til å bli kjent med hverandre, og finner dermed ut om de passer bra sammen, ifølge forskerne.

Å hoppe rett til køys kan hindre utviklingen av andre viktige ingredienser i et sunt forhold, som engasjement, gjensidig forståelse eller felles verdier, som igjen kan føre til at par får en usunn start på forholdet.

– Seksuelle aktiviteter kan ha en varig effekt på kvaliteten av forholdet. Startfasen er tiden der man har mulighet til å utforske hvor bra man passer sammen, inngå forpliktelser, og bygge emosjonell og fysisk intimitet. Men innleder man forholdet med sex kan denne prosessen kuttes ned, og man får ikke like god «tid» til slike ting, sier studiens forskere.

Les også: Disse kveldsaktivitetene dreper sexlivet ditt

Studien

I en av de første studiene av sitt slag, spurte forskerteamet fra Cornell University i USA nesten 600 gifte par og samboere hvor lykkelige de var sammen. Parene ble spurt om hvor forpliktet de var i forholdet, hvor følelsesmessig involvert de var og hvor godt de kommuniserte.

I tillegg ble de spurt om hvor ofte de kranglet, og hvor fornøyde de var med sexlivet.

De ble også spurt om hvor lenge de hadde ventet før de hadde sex for første gang, om økonomiske problemer og andre faktorer som kunne ha utslag for resultatene.

Omtrent én tredjedel av mennene og kvinnene fortalte at de hadde hatt sex innen den første måneden mens de fortsatt datet, mens 28 prosent svarte at de hadde ventet minst seks måneder.

Les også: Derfor er nordmenn utro

Bedre sexliv

Resultatene viste at kvinnene som hadde ventet var mer lykkelige. De som hadde ventet minst seks måneder scoret høyere under alle kategorier, sammenlignet med de som hadde hoppet til køys ved første stund. Sexlivet var til og med bedre.

– God sex kan noen ganger forveksles med kjærlighet; noen par overser problematiske sider ved forholdet som til slutt betyr mer i det lange løp, sier forskerne.

Les også: Menn opplever sexfantasier som utroskap