Maria Sharapova (Foto: ADAM HUNGER/Reuters)
Maria Sharapova (Foto: ADAM HUNGER/Reuters)

Sjarapova til kvartfinale i US Open

Maria Sjarapova seiler opp blant de aller heteste navnene til å vinne US Open.

For første gang på seks år, siden Sjarapova vant turneringen, er hun tilbake i en kvartfinale i US Open, og det legger hun ikke skjul på at hun liker. Den russiske yndlingen spiller godt også, og hun hadde små problemer med å sette Petrova ut av turneringen med 6-1, 4-6, 6-4 søndag.

Kampen ble avbrutt av regn, men det så ikke ut til å forstyrre Sjarapova, som spilte like bra etter regnpausen som før. Det var ikke det samme med Petrova, som mente hun var blitt forstyrret av at de måtte ta en liten pause på grunn av regnet.

– Musikken, heiaropene og ståket fra tribunene gir meg ekstra energi. Det får meg til å yte litt ekstra. Det gjør meg innstilt på å fighte litt ekstra, sa den russiske storspilleren, som seiler opp blant de aller heteste navnene til å ta seieren i år.

LES:Serena Williams tangerte storesøsteren
LES: – Hva er sport? Jo, det er selve livet

Hun er nå klar for kvartfinalen, og der skal hun møte franske Marion Bartoli, ranket som nummer 11 i turneringen, mens Sjarapova er ranket på tredjeplass. Bartoli tok seg forresten videre til kvartfinalen etter å ha slått femteseedede Petra Kvitova fra Tsjekkia. Den kampen endte 1-6, 6-2, 6-0 i den franske jentas favør.

Stosur stoppet britisk tenåringshåp
Australske Samantha Stosur, regjerende mester i US Open i tennis, måtte slite hardt for å sette det britiske tenåringshåpet Laura Robson utenfor.

Stosur slo den 18 år gamle britiske jenta med 6-4 i to sett, men seieren satt langt inne. Den australske jenta fikk det langt tøffere mot den unge briten enn hun hadde ventet.

Stosur hadde åtte matchballer, men Robson sto imot presset og imponerte stort, og det var først den niende gangen Stosur lyktes med å få inn matchballen sin, slik at hun kunne strekke armene i været og feire at hun var klar for kvartfinalen.

– Hun fikk flere gode poeng og hadde mange fantastiske slag, sa Stosur om sine unge britiske motstander etter kampen, som varte i halvannen time.

Robson er den yngste spilleren blant de 100 best rankede kvinnene i verden. Hun nådde fjerde runde etter å ha slått ut både Kim Clijsters fra Belgia og kinesiske Li Na, men fjorårsvinner Stosur ble for sterk.

Samantha Stosur, som altså er klar for kvartfinalen, skal nå møte førsteseedede Victoria Azarenka fra Hviterussland i kvartfinalen i US Open. (©NTB)