Sjarapova til kvartfinale etter bra spill

– Jeg føler meg bra og er tilbake i kvartfinale. Nå gjelder det bare å stå på videre, sa Maria Sjarapova etter å ha satt Nadia Petrova utenfor i US Open søndag.

For første gang på seks år, siden Sjarapova vant turneringen, er hun tilbake i en kvartfinale i US Open, og det legger hun ikke skjul på at hun liker. Den russiske yndlingen spiller godt også, og hun hadde små problemer med å sette Petrova ut av turneringen med 6-1, 4-6, 6-4 søndag.

Kampen ble avbrutt av regn, men det så ikke ut til å forstyrre Sjarapova, som spilte like bra etter regnpausen som før. Det var ikke det samme med Petrova, som mente hun var blitt forstyrret av at de måtte ta en liten pause på grunn av regnet.

– Musikken, heiaropene og ståket fra tribunene gir meg ekstra energi. Det får meg til å yte litt ekstra. Det gjør meg innstilt på å fighte litt ekstra, sa den russiske storspilleren, som seier opp blant de aller heteste navnene til å ta seieren i år.

Hun er nå klar for kvartfinalen, og der skal hun møte franske Marion Bartoli, ranket som nummer 11 i turneringen, mens Sjarapova er ranket på tredjeplass.

Bartoli tok seg forresten videre til kvartfinalen etter å ha slått femteseedede Petra Kvitova fra Tsjekkia. Den kampen endte 1-6, 6-2, 6-0 i den franske jentas favør. (©NTB)