FCK slet seg til topps

FC København er tilbake på tabelltopp i dansk superliga etter å ha slitt seg til 2-2 i en sjanserik og underholdende kamp mot OB søndag.

Espen Ruud og hans lagkamerater ga hovedstadslaget knallhard kamp om poengene og utlignet to ganger ved Andreas Johansson og Rúrik Gíslason. Ti minutter før slutt hadde innbytter Hans Henrik Andreasen en kjempesjanse til å ordne hjemmeseier, men hans nikk traff tverrliggeren.

Marcus Pedersen kom også innpå for OB mot slutten for å jakte på et vinnermål, men det var rettferdig at begge lag gikk av banen med poeng.

– Fotballens regler strekker ikke til i slike kamper. Begge lag hadde fortjent tre poeng. Kampen var full av kvalitet, intensitet og fairness, sa FCK-trener Ariël Jacobs.

– Jeg er enig, men likevel er jeg litt skuffet over at vi ikke vant. Vi skapte to-tre ganger flere sjanser enn man normalt greier mot et lag som FCK, sa OB-trener Troels Bech.

Andreas Cornelius og Nicolai Jørgensen scoret målene for FCK, som fortsatt er ubeseiret og topper tabellen ett poeng foran AaB. Tittelforsvarer Nordsjælland er tre poeng bak, mens OB på fjerdeplass er poenget bak der igjen. (©NTB)