Brann senket serielederen

Brann scoret fire mål etter pause og snudde 0-1 til 4-1 hjemme mot Molde. Ole Gunnar Solskjær fikk seg en smekk etter Europa-suksessen.

Rødtrøyene sørget dermed for ytterligere spenning i toppen av eliteserien. Rosenborg vil med seier mot Stabæk krype helt opp i ryggen på Strømsgodset og Molde, og trønderne sender helt sikkert en varm takk til tidligere lagkamerat Simen Wangberg.

Trønderen kom til Brann for kort tid siden og sørget for 2-1 ledelse til hjemmelaget. Han var en sentral skikkelse i vertenes forsvar.

Et skadeskutt hjemmelag måtte klare seg uten stopperparet Zsolt Korcsmár og Markus Jonsson. Heller ikke Erik Huseklepp og Tomasz Sokolowski var klarert av det medisinske apparatet.

Vertene gikk likevel aggressivt til verks, og allerede etter fire minutter fikk høyreback Birkir Már Sævarsson ballen i umarkert posisjon på kanten av 16-meteren. Skuddet til islendingene ble fanget av Molde-keeper Espen Bugge Pettersen.

Sekunder senere kombinerte gjestenes Davy Claude Angan og Joshua Gatt i Branns straffefelt, men avslutningen til Gatt gikk et godt stykke utenfor. Utover i åpningsomgangen var Molde-duoen en stadig trussel mot bergensernes nykomponerte stopperpar Wangberg og Jonas Grønner. (©NTB)