Mikel Arteta etter kampslutt (Foto: TV 2/)
Mikel Arteta etter kampslutt (Foto: TV 2/)

Arteta til TV 2: – Vi har jobbet med det defensive

For første gang siden 1924 har Arsenal holdt buret rent i sine tre første seriekamper. Mikel Arteta er glad for at laget får betalt for det harde arbeidet.

Anfield (TV 2 Sporten):

Det har vært mye snakk om den pasningsorienterte fotballen Brendan Rodgers vil innføre i Liverpool, men på Anfield på søndag var det Mikel Arteta som styrte showet. Med 87 fullførte pasninger på 92 forsøk trakk han i trådene på Arsenals midtbane, mens kollegene Santi Cazorla og Abou Diaby gang på gang skapte problemer for hjemmelaget. Arteta er godt fornøyd med måten Arsene Wenger har komponert sin nye midtbane.

- Vi er veldig forskjellige fra hverandre vi tre, og vi kombinerer bra sammen. Forhåpentligvis kan vi hjelpe laget til å vinne, sa han til TV 2 Sporten etter kampen.

Les også: Cazorla og Podolski senket Liverpool

Det mest iøynefallende med Arsenals start på sesongen er likevel at laget etter tre seriekamper fortsatt står uten baklengs. Dette har ikke skjedd siden 1924. Mikel Arteta avslører at dette ikke er tilfeldig.

- Vi har jobbet mye med å være organiserte, og med å hjelpe hverandre og med å alltid være i gode situasjoner defensivt. Vi manglet litt i den siste tredjedelen av banen i de første kampene, men i dag synes jeg vi var farlige hver gang vi gikk fremover, fortalte Arteta.

VANT MIDTBANEKRIGEN: Mikel Arteta og Arsenal gikk seirende ut av duellen mot Joe Allen og Liverpool. (Foto: PHIL NOBLE/Reuters)
VANT MIDTBANEKRIGEN: Mikel Arteta og Arsenal gikk seirende ut av duellen mot Joe Allen og Liverpool. (Foto: PHIL NOBLE/Reuters)

Det har blitt satt spørsmålstegn ved hvorvidt Arsenals nye angrepsspillere kan erstatte fjorårets toppscorer Robin van Persie. Mot Liverpool noterte Lukas Podolski seg for sin første scoring, og lagkameraten Arteta er overbevist om at det vil løsne både for han og for rekkekamerat Olivier Giroud.

- Når du kommer til en ny klubb er det alltid viktig å få scoret det første målet. Da faller presset fra og ting kommer mer naturlig, sa Arteta.

Har du Arteta på ditt lag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Hvor lenge kan Arsenal holde nullen? Ta diskusjonen i kommentarfeltet under!