Piedra kom alene til mål

Spanske Antonio Piedra rykket fra rivalene i et brudd og vant en klar seier på den 15. etappen av Vuelta a España søndag. Joaquim Rodríguez beholder sammenlagtledelsen.

Piedra, som sykler for kontinentallaget Caja Rural, gjorde det avgjørende rykket med en drøy mil til mål på den 186,5 kilometer lange etappen fra La Robla til Lagos de Covadonga. 26-åringen vant til slutt med over to minutter ned til en liten gruppe på tre forfølgere. Rubén Pérez (Euskaltel), Lloyd Mondory (Ag2r) og Piedras lagkamerat David de la Fuente fulgte på de neste plassene.

Katjusjas Joaquim Rodríguez forsvarte sin ledelse på 22 sekunder ned til sin argeste konkurrent Alberto Contador. Med fire kilometer igjen av etappen forsøkte Contador nok en gang å riste av seg Rodríguez, uten å lykkes.

Flere angrep fra «El Pistolero» fulgte, men uten at han fikk nevneverdig luke. «Purito», som 33-årige Rodríguez kalles, svarte nok en gang godt på Saxo Bank-kapteinens tempovekslinger i motbakkene opp mot mål.

Duoen kom inn sammen med sammenlagttreer Alejandro Valverde (Movistar). Sistnevnte plasserte seg som nummer 11 i mål, med Rodríguez og Contador rett bak. Trioen var 9.25 minutter etter Piedra over målstreken ved Covadonga-innsjøene i Nord-Spania.

Sky gjorde en glimrende jobb med å sette opp tempoet i hovedfeltet inn mot avslutningen. Lagkaptein Chris Froome klarte imidlertid ikke å følge opp det gode forarbeidet og tapte igjen tid til de andre sammenlagtfavorittene. Froome syklet i mål nøyaktig ti minutter etter etappevinneren. (©NTB)