Henrik Kjelsrud Johansen (Foto: Jan Kåre Ness/NTB scanpix)
Henrik Kjelsrud Johansen (Foto: Jan Kåre Ness/NTB scanpix)

Her blir Haugesund snytt for poeng på overtid: – Kan ikke skjønne hva han blåser for

Odd scoret på sin eneste målsjanse - Haugesund-debutant fikk annullert scoring etter 95 minutter.

Haugesund-
Odd 0-1

Se høydepunktene i videovinduet øverst

Før søndagens borteoppgjør mot Haugesund varslet Odd-trener Dag-Eilev Fagermo at Odd ville spille kynisk, og at han trodde det ville gi tre poeng.

Fagermo spådde også at det ikke akkurat ville bli et publikumsfrieri fra noen av lagene.

Og fikk rett på alle punkter.

Én sjanse på 45 minutter
For de første 19 minuttene på Haugesund Stadion ble spilt uten at noen av lagene klarte å spille seg til de helt store mulighetene.

Det var ikke før Pontus Engblom dro seg fri innefor sekstenmeteren minuttet etter, at Odds André Hansen ble satt på prøve, men den nylig landslagsuttatte keeperen reddet greit med en beinparade.

Resten av omgangen skulle vise seg å bli et eneste langt gjesp, for etter 45 minutter var det bare Engbloms forsøk som kunne karakteriseres som en skikkelig målsjanse.

Søvndyssende
Publikum forventet nok at hjemmelaget skulle løfte seg betraktelig etter pause, men da dommeren blåste i gang oppgjøret igjen, bare fortsatte den søvndyssende affæren.

Først etter at det var spilt en time i Haugesund kunne statistikerne notere at kampens første corner var et faktum.

Med 20 minutter igjen av kampen var FKH endelig farlig frempå. Ugonna Anyora tråklet seg gjennom Odd-forsvaret, og sendte av gårde et skudd som endret retning via en forsvarer, men ikke nok til at André Hansen ikke fikk slengt seg til siden og avverget.

Scoret på sin eneste sjanse
Da det var spilt 85 minutter fikk gjestene sin første store målsjanse, og Niklas Gunnarsson viste at effektivitet kan være vel så viktig som godt angrepsspill.

Frode Johnsen ruvet i luftrommet på bakerste stolpe på et innlegg fra Herolind Shala, og headet ballen inn foran mål, der Gunnarsson enkelt kunne sette inn 0-1.

Snytt for scoring
Fem minutter på overtid ble Haugesund snytt for det som så ut som en soleklar scoring.

Debutanten Henrik Kjelsrud Johansen knuste André Hansen i lufta og headet ballen i mål fra corner, men ble avblåst for angrep på keeper.

Johansen trodde knapt nok det han så, og slo fortvilet ut med armene da han konstaterte at dommer Tore Hansen ikke hadde godkjent målet.

André Hansen innrømte både at avgjørelsen var tvilsom, og at han ikke burde ha blitt slått av Johansen i duellen.

– Det er opp til dommeren å avgjøre. Han dømte frispark, og det kan jeg si meg enig i. Det er en sånn situasjon der du både kan dømme og ikke dømme frispark, det er veldig på grensenivå. Neste gang blir det ikke noe spørsmålstegn, for da skal jeg ut og bokse den vekk, uten tvil, sier Odd-keeperen.

Henrik Kjelsrud Johansen var langt mer sikker i sin dom.

– Jeg var skuffet da dommeren bestemte seg for å ikke dømme mål. Nå har ikke jeg sett noen reprise, men sånn jeg oppfatter situasjonen, kan jeg ikke skjønne hva han blåser for. Jeg header ballen i mål, og treffer keeper etterpå, sier Johansen.

Se situasjonen i videovinduet øverst

Første borteseier mot FKH
Dette var Odds første bortetriumf mot Haugesund i Tippeligaen, og de tre poengene førte laget fra Skien helt opp i ryggen på Hønefoss, som ligger på 10. plass.

Haugesund er fortsatt nummer fem, men kan bli passert av Brann dersom rødtrøyene tar tre poeng hjemme mot Molde senere samme dag.

– Fantastisk lagmoral
Etter kampen måtte spåmannen Odd-Eilev Fagermo forklare hvorfor laget hans klarte å klå normalt hjemmesterke og målfarlige Haugesund.

– Det ser du vel. Haugesund skapte én målsjanse på hjemmebane, og den tok André Hansen mesterlig. Vi hadde en fantastisk lagmoral. Unge gutter og hele laget jobbet som julig. Vi spilte kynisk, men det ble tre poeng, sier Fagermo.

– Noe av det tristeste
Mens Fagermo ikke kom til Haugesund for å underholde, var det vanskeligere for Alexander Søderlund å forsvare forestillingen FKH ga sitt hjemmepublikum.

– Dette var noe av det tristeste jeg har vært med på. Seerne synes sikkert ikke det var så kjekt å se på, sier landslagsspissen.

Lagoppstilling Haugesund (4-4-2):
P. Kristiansen - V. Skjerve, M. Bjørnbak, U. Bangura, D. Myrestam - H. Storbæk, T. Nygaard, U. Anyora, M. Sema - A. Søderlund, P. Engblom
(På benken: L. Øvernes, O. Skartun, K. Haraldseid, A. Osmanagic, H. Johansen)

Lagoppstilling Odd (4-3-3):
A. Hansen - N. Gunnarsson, S. Hagen, F. Berge, P. Addo - J. Samuelsen, F. Jensen, H. Shala - A. Güven, F. Johnsen, E. Rashani
(På benken: A. Lie, E. Jonassen, A. Corovic, S. Krogsgård, M. Fredriksen, T. Grøgaard, D. Olsen)

Bli med i kampen om flotte premier! Spill Tippeligamanager 2012!
Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk