Lyon fortsatt ubeseiret

Med 3-2-seier over Valenciennes på hjemmebane fortsatte Lyon rekken av kamper uten tap i den franske serieåpningen. Regjerende mester Montpellier ordnet sin første ligaseier lørdag.

Clement Grenier (Foto: ROBERT PRATTA/Reuters)

Fredag måtte Lyon se Frankrikes landslagskeeper Hugo Lloris forsvinne til Tottenham. Hvittrøyene gjenerobret likevel tabelltoppen i fransk 1. divisjon, selv med en svak start mot Valenciennes på Stade de Gerland.

Lloris tok farvel med hjemmepublikummet før kampstart, og fikk se avløser Remy Vercoutre gi bort et mål til gjestene allerede etter tolv minutter. Vercoutre nølte på et hjørnespark og tillot Valenciennes' brasilianske forsvarsspiller Gil å nikke inn det første målet.

Gils landsmann Michel Bastos utlignet bare seks minutter etter, før spissen Bafetimbi Gomis ordnet 2-1 for Lyon fra straffemerket. Midtveis i annen omgang økte playmakeren Clement Grenier, som Lyon forsøkte å selge til ligarival Nice i sommer, på et utsøkt langskudd.

– Vi er glade for den gode sesongstarten. Målet vårt var å ta åtte poeng på de fire første kampene, og nå har vi klart mer enn det, sa Lyon trener Remi Garde, med hentydning til at klubben har tatt ti av tolv mulige poeng så langt.

Montpellier vant noe overraskende det franske seriemesterskapet i vår, men har fått en treg start på oppfølgersesongen. De kongeblå og oransje fra Sør-Frankrike slo Sochaux med 3-1 på bortebane lørdag. Med det tok klubben sin første seier i serien denne sesongen. (©NTB)