Serena Williams tangerte søsteren

Med 6-4, 6-0 over Jekaterina Makarova i 3. runde av US Open lørdag, tangerte Serena Williams storesøster Venus' antall enkeltseirer i turneringen.

30-årige Williams er blant de største favorittene i New York etter å ha triumfert i både Wimbledon og OL i sommer. Amerikaneren har også vunnet US Open tre ganger tidligere, men hun hadde inntil lørdag vunnet færre kamper på banen i Flushing Meadows enn sin to år eldre søster Venus (som har to US Open-titler).

Ved å slå Makarova, som stoppet Williams i Australian Open tidligere i år, er yngstesøsteren oppe i 61 vunnede kamper i den siste Grand Slam-turneringen på tenniskalenderen.

Fjerdeseedede Williams slo 31 vinnerslag og åtte serveess og forbedret statistikken i turneringen til 61 seirer og ni tap. Nå venter tsjekkiske Andrea Hlavackova i 4. runde.

– Etter 4-4 begynte jeg å spille bedre og mer stabilt. Hun er en god motstander, og slo meg i Australia, så jeg visste at jeg måtte spille bedre enn jeg gjorde i innledningen av kampen, påpekte Williams.

Også annenseedede Agnieszka Radwanska tok seg videre til 4. runde etter seier i to strake sett mot tidligere verdensener Jelena Jankovic. Den polske 23-åringen slet ut Jankovic i mange lange ballvekslinger og kunne innkassere avansementet etter 6-3, 7-5 over serbiske Jankovic. Radwanska har levert stabilt godt spill til tross for at en skulderskade plaget henne like før US Open. (©NTB)