Morten Gamst Pedersen skal nå kjempe seg tilbake til en plass på det norske landslaget.
Morten Gamst Pedersen skal nå kjempe seg tilbake til en plass på det norske landslaget.

Gamst Pedersen: – Jeg må bevise at jeg fortjener en plass

Morten Gamst Pedersen spilte en god kamp for Blackburn lørdag, men er fortsatt skuffet over å ikke få en plass på det norske landslaget.

Da landslagssjef Egil Olsen skulle ta ut sin tropp til VM-kvalifiseringskampene mot Island og Slovenia, var Morten Gamst Pedersen en av spillerne som ble vraket. Han har tidligere uttalt at han ble skuffet over uttaket, men ser nå fremover og ønsker å imponere for en plass på det norske landslaget.

– Jeg ble jo skuffet, men jeg får prøve å bevise at jeg fortjener en plass på laget. Nå hadde jeg en god kamp i dag, men det er jo ikke jeg som tar ut laget, sier Gamst Pedersen til TV 2 Sporten.

Det var første gang på lenge at Gamst Pedersen ble vraket til spill på landslaget. Spilleren, som står notert med 73 kamper for Norge, fikk beskjed før uttaket at han ikke kom til å spille de to kvalifinseringskampene, men ønsker ikke å uttale seg om samtalen.

– Jeg visste det på forhånd, men jeg har ikke noen behov for å si alt i media.

Nordmannen har hatt en god uke med fotball for den engelske klubben. Forrige lørdag scoret han seiersmålet mot Leicester, hvor han feiret på en litt spesiell måte. Denne runden kunne han verte opp med en assist for laget. Nå skal han konsentrere seg om å prestere i Blackburn.

– Det er ikke så mye annet jeg kan gjøre. Det har vært bra nå i det siste så får vi se hvordan det går. Forhåpentligvis får jeg et VM, sier Gamst Pedersen.

Se intervjuet med Gamst Pedersen i videovinduet øverst.