rodriguezcontadorcollage
rodriguezcontadorcollage

Iskald Rodríguez utmanøvrerte Contador

Alberto Contador prøvde nok en gang å vinne tid i stigningene lørdag, men også på den 14. etappen av Vuelta a España ble han innhentet av sammenlagtleder Joaquim Rodríguez på de siste meterne.

Etappen ble syklet over 149,2 kilometer fra Palas de Rei til Puerto de Ancares. Den ble avsluttet med en stigning der det taktiske spillet mellom sammenlagtkanonene igjen bød på spenning.

Som ved flere anledninger tidligere forsøkte Saxo Banks Contador å rykke fra rivalene med en knapp kilometer igjen til mål. Igjen skaffet den meritterte spanjolen seg en luke som så ut til å kunne bli avgjørende. Men akkurat som på den 7. etappen av rittet mistet «El Pistolero» noe av futten i tråkkene før han kom seg til målstreken.

Dette var tilsynelatende som ventet for mannen i den røde ledertrøya, Katjusja-kaptein Joaquim Rodríguez. For sammenlagtlederen hadde krefter igjen, og beregnet iskaldt da han skulle sette inn det siste han hadde på lager. Med knappe 200 meter igjen var Rodríguez igjen à jour med sin tøffeste utfordrer, og da gikk det som så ofte før. «Purito», som han kalles, er en meget sterk avslutter på harde etapper og viste det nok en gang med å rykke fra Contador.

Les også: Rodriguez knuste Contador i avslutningen
Les også: Spanske fans hyller Contador: – Vi tror ikke han dopet seg

Med bonussekundene medregnet, økte Barcelona-fødte Rodríguez forspranget i Vuelta a España til landsmannen fra Madrid. Nå skiller det 22 sekunder mellom dem. Nummer tre og fire i sammendraget, Chris Froome (Sky) og Alejandro Valverde (Movistar) tapte henholdsvis 13 og 38 sekunder. Begge ligger nå 1.41 etter Rodríguez totalt.

Norges eneste representant i Spania, Gabriel Rasch (FDJ), havnet et godt stykke bak de fremste rytterne lørdag. (©NTB)