Steve Morison og Robert Snodgrass (Foto: Sang Tan/Ap)
Steve Morison og Robert Snodgrass (Foto: Sang Tan/Ap)
Feiring av Mousa Dembele (Foto: OLLY GREENWOOD/Afp)
Feiring av Mousa Dembele (Foto: OLLY GREENWOOD/Afp)
Premier League

Snodgrass-suser snøt Dembélé for drømmedebuten

Tottenhams nyinnkjøpte midtbanespiller scoret i sin første kamp, men Norwich spolerte festen i sluttminuttene.

Tottenham-Norwich 1-1
Sjekk videosammendrag av kampen i videovinduet under!

For andre hjemmekamp på rad måtte Tottenham og lagets nye unge manager André Villas-Boas nøye seg med 1-1. West Bromwich utlignet på overtid i forrige runde, og denne gangen var det Norwich som sikret seg et sterkt bortepoeng med scoring i sluttminuttene.

– Det er forventet at Tottenham skal vinne disse kampene. Jeg synes de var bedre mot West Bromwich enn de var i dag. De ble pepet på i pausen og de ble pepet på etter kampslutt. Det er ikke lett for en ung mann, sa Trevor Morley i TV 2s studio etter kampen.

Mousa Dembélé så ut til å ha sikret seg drømmedebuten da han som innbytter satte inn 1-0 for hjemmelaget, men fem minutter før slutt utlignet Robert Snodgrass for Chris Hughtons lag. Dermed endte det 1-1 på White Hart Lane.

TV 2 Play: Se hvordan André Villas-Boas reagerte her
TV 2 Play: Se hvordan Norwich-manager Chris Hughton reagerte her

Hvem har du på ditt lag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Artikkelen fortsetter under bildet!

Benoit Assou-Ekotto og Robert Snodgrass (Foto: Tim Hales/Pa Photos)
Benoit Assou-Ekotto og Robert Snodgrass (Foto: Tim Hales/Pa Photos)

Norwich headet i tverrligger
Allerede etter to minutter forsøkte Gylfi Sigurdsson skuddfoten, men islendingen var upresis og skjøt langt utenfor.

Kampens første store sjanse falt til bortelaget, da et frispark fra Robert Snodgrass fant hodet til Russel Martin. Forsvarsspillerens heading var presis, men smalt i tverrliggeren og ut bak en forfjamset Brad Friedel. På returen oppstod det full panikk, men til slutt fikk Jake Livermore avverget faren og hjemmelaget slapp med det med skrekken.

Norwich fortsatte å være laget som produserte de største farlighetene, og etter 25 minutter forsøkte Bradley Johnson seg fra distanse. Skuddet suste like over Tottenham-målet.

Tottenham tok over banespillet
Tottenham begynte etter hvert å styre oppgjøret og tok tak i ballen, men først etter en halvtime spilt produserte hjemmelaget noe som satte Norwich-keeper John Ruddy på prøve. Først skjøt Gareth Bale fra distanse, før Sandro halvminuttet senere gjorde det samme. Ved begge anledninger var de kanarigules burvokter på plass og avverget med stor sikkerhet.

Åtte minutter senere var det Jermain Defoe sin tur til å skyte fra utenfor sekstenmeteren, men Tottenham-spissen var også meget upresis og avslutningen gikk langt over mål.

Artikkelen fortsetter under bildet!

Bale, Howson og Johnson (Foto: OLLY GREENWOOD/Afp)
Bale, Howson og Johnson (Foto: OLLY GREENWOOD/Afp)

Utrolig Friedel-redning
Tre minutter før pause fikk Norwichs 1.omgangs største sjanse. Robert Snodgrass traff meget godt med sin heading, men Brad Friedel viste at han ikke vil gi fra seg førstekeepertrøyen på White Hart Lane med det første og leverte en strålende reaksjonsredning. På returen holdt William Gallas på å rote det til ved å bryste ballen tilbake til keeper, men selv om Simeon Jackson fikk en fot på ballen klarte Friedel nok en gang å holde buret rent.

Dermed gikk lagene til pause på stillingen 0-0, og hjemmelaget måtte tåle tilnærming til pipekonsert på sin vei i garderoben.

Dembélé inn ved pause
André Villas-Boas bestemte seg for å gjøre grep allerede ved pause etter den skuffende førsteomgangen, og ga derfor Mousa Dembélé sin debut da lagene kom ut til 2.omgang. Nyervervelsen erstattet Sandro midtbaneleddet i det som må sies å være et svært offensivt bytte for hjemmelaget.

Belgierens inntreden så ut til å vekke Tottenham, og allerede i åpningsminuttet skapte de omgangens første sjanse. Benoit Assou-Ekotto kom fint rundt på sin venstreside og slo til Defoe som var nære på å få avsluttet fra kloss hold. I stedet falt ballen til Gylfi Sigurdsson, som tvingte fram det beste i John Ruddy med en suser fra 18 meter.

Minuttet etter fikk Norwich muligheten på frispark fra farlig hold da William Gallas felte Simeon Jackson på 18 meter, men Robert Snodgrass' vanligvis så presise venstrefot var litt feil innstilt og skuddforsøket gikk tre meter til side for mål.

– Spurs snytt for straffespark
Snaue ti minutter ut i omgangen forsøkte Gareth Bale seg nok en gang fra langt hold, men igjen var waliseren for upresis. Skuddforsøket gikk godt over målet til John Ruddy. Minuttet etter byttet André Villas-Boas på ny, og nok en gang var det et offensivt bytte. Gylfi Sigurdsson gikk ut og Emmanuel Adebayor kom inn.

Tottenham reagerte nok en gang positivt like etter managerens bytte, og da timen var spilt var de svært nære å få straffespark. Jermain Defoe gikk i bakken på sekstenmeterstreken, men dommer Mark Halsey mente forseelsen skjedde utenfor feltet og dømte dermed frispark. Det påfølgende frisparket skjøt Defoe rett i muren.

– Streken tilhører straffefeltet, og det betyr at Tottenham skal ha straffespark i denne situasjonen her, sa TV 2s Premier League-ekspert Petter Myhre etter kampen.

Hans makker i studio Trevor Morley var enig, men mente også at det var forståelig at Mark Halsey dømte som han gjorde.

– Det er straffe etter regelverket, men når du ser på den først ser det ut som om det er utenfor, analyserte Morley.

Like etterpå var det Norwich sin tur til å skape sin første store sjanse i omgangen. Anthony Pilkington forsøkte seg fra spiss vinkel, men traff meget godt og kun en våken Brad Friedel fikk hindret baklengsmål med nok en strålende redning.

Defoe og Barnett (Foto: EDDIE KEOGH/Reuters)
Defoe og Barnett (Foto: EDDIE KEOGH/Reuters)

Debutanten ga Spurs 1-0
Etter 68 minutter kom øyeblikket hele White Hart Lane hadde ventet og håpet på. Mousa Dembélé fikk ballen rundt sekstenmeterstreken, vendte vekk en mann og ladet venstrefoten. Skuddet var perfekt og suste inn i det lengste hjørnet bak en sjanseløs John Ruddy.

Artikkelen fortsetter under bildet!

Da sytten minutter gjenstod foretok Norwich sitt første bytte. Steve Morison erstattet Simeon Jackson, og allerede tre minutter senere var Morison involvert i en situasjon som fort kunne endt med straffespark for gjestene. Benoit Assou-Ekotto dro ned spissen inne i feltet, men Mark Halsey viftet bort det som var av Norwich-protester.

– Det er to straffespark i kampen som ikke blir dømt. Det der bør Halsey få med seg, sa Myhre etter kampen om denne straffesituasjonen.

Mousa Dembele (Foto: OLLY GREENWOOD/Afp)
Mousa Dembele (Foto: OLLY GREENWOOD/Afp)

Snodgrass utlignet i sluttminuttene
Ni minutter før slutt foretok Tottenham sitt siste bytte for ettermiddagen. Tom Huddlestone erstattet Jermain Defoe, til sin første Premier League-kamp på over ett år. Midtbanespilleren pådro seg en ankelskade i fjor sommer som satte ham utenfor resten av sesongen.

Denne gangen var det Norwich som responderte på et Tottenham-bytte, og for en respons det skulle bli. Gjestene klarte å holde trykket oppe etter en dødball, Russel Martin vant den første duellen, Grant Holt den andre, og plutselig var ballen i beina på Robert Snodgrass. Midtbanespilleren traff perfekt og utlignet til 1-1 da fem minutter gjenstod på klokken.

– Håpløs avgjørelse gjorde at Spurs måtte fullføre med ti
Fem minutter etter han hadde kommet inn var kampen over for Tom Huddlestone. I en duell med Jonathan Howson der begge spillere gikk inn noe klønete og med knottene først var Tottenham-spilleren maksimalt uheldig og traff Norwichs midtbanespiller på skinnleggen. Dommer Mark Halsey var sikker i sin sak og viste det røde kortet, men reprisene viste at det var meget strengt idømt av kamplederen.

Artikkelen fortsetter under bildet!

Huddlestone utvist (Foto: Adam Davy/Pa Photos)
Huddlestone utvist (Foto: Adam Davy/Pa Photos)

– Det er to spillere som hiver seg inn. Det er mulig det er frispark og kanskje et gult kort, men for meg er det for strengt å gi rødt på denne, var Petter Myhres analyse.

Denne gangen klarte ikke Morley å forsvare dommerens avgjørelse, til tross for at han hadde forståelse.

– Du ser på dommerens posisjon, og det han ser er at Huddlestone går inn med en høy fot, men det er en håpløs avgjørelse, sa Morley.

Friedel reddet Spurs-poeng
På overtid var det Norwich som var nærmest å stjele med seg alle poengene. Bradley Johnson skjøt fra distanse, men Brad Friedel reddet nok en gang hjemmelaget.

I sin 307 strake Premier League-kamp var det i hvert fall ikke Friedels skyld at Tottenham for andre hjemmekamp på rad måtte nøye seg med 1-1. Hjemmefansen var meget misfornøyde og laget ble pepet av banen.

Feiring av Mousa Dembele (Foto: OLLY GREENWOOD/Afp)
Feiring av Mousa Dembele (Foto: OLLY GREENWOOD/Afp)

Les også:Lloris bekreftet klar for Tottenham

Hva synes du om starten til André Villas-Boas? Ta diskusjonen i kommentarfeltet under!