Hausken Nordberg fornøyd med 3.-plass

Orienteringsløperen Anne Margrethe Hausken Nordberg kom på pallen med sin 3.-plass på første etappe i Nordic Tour i Holmenkollen lørdag.

Sveitseren Simone Niggli vant sprinten med tiden 16.22. På annenplass fulgte Emma Klingenberg fra Danmark. Hausken Nordberg var 22 sekunder bak Niggli.

Veteranen viste dermed at hun fremdeles tilhører verdenseliten på sprintdistansen. Godt samsvar mellom teknikk og fysikk gjorde at Halden-løperen kunne ta steget opp på pallen for første gang individuelt denne sesongen.

– Jeg gjorde et bra løp, men jeg hadde to feil underveis som kostet noe tid. Likevel klarte jeg å holde moralen oppe og jobbe bra hele veien. Alt i alt var det et løp som jeg er noenlunde fornøyd med, sa Hausken Nordberg til NTB.

At Norge tar pallplass på sprint er ikke dagligdags, og da Tone Wigemyr fulgte opp med 9.-plass var landslagssjefen godt fornøyd med det han fikk se.

– Vi er kjempefornøyd med det jentene leverte. Det er lenge siden vi har hatt to løpere blant de ti beste på sprint. Tone og ikke minst Anne Margrethe sto skikkelig fram her på hjemmebane, og det er gledelig, sa Petter Thoresen. (©NTB)