Novak Djokovic (Foto: KEVIN LAMARQUE/Reuters)
Novak Djokovic (Foto: KEVIN LAMARQUE/Reuters)

Djokovic enkelt videre til tredje runde

Fjorårsmester Novak Djokovic vant enkelt i tre strake sett mot Rogério Dutra da Silva i andre runde av US Open fredag. Kvinnenes tittelforsvarer Samantha Stosur avanserte også greit til fjerde runde.

Djokovic vant sin annen kamp i turneringen med 6-2, 6-1, 6-2 over sin brasilianske motstander. Den annenrangerte serberen fikk aldri breakballer mot seg i kampen og vant 90 prosent av ballene på egen førsteserve. Djokovic brukte drøyt halvannen time på å ta seg videre blant de 32 siste i herreklassen i Flushing Meadows.

For Djokovic venter enten Julien Benneteau fra Frankrike eller den russiskfødte amerikaneren Dennis Novikov i neste kamp.

– Det er viktig å få en dag med hvile og jobbe med noen ting i spillet mitt. Så gjør jeg meg klar til neste utfordring, konstaterte Djokovic.

Andy Roddick forlenget karrieren med minst én kamp etter å ha knust australske Bernard Tomic i 2. runde av US Open.

Amerikaneren annonserte tidligere i uken at han slutter med tennis etter Grand Slam-turneringen i New York. Men Roddick ønsker å gå ut med et smell.

Mot 19-årige Tomic fikk han det i alle fall lett. Roddick vant kampen med settsifrene 6-3, 6-4, 6-0 etter bare 87 minutter.

– Dette var gøy. Jeg satte veldig pris på denne opplevelsen. Jeg skal prøve å være med i manesjen litt lenger, sa 30-åringen.

En følelsesladd Roddick visste ikke om han spilte bra fordi kampen kunne ha vært hans siste.

– Jeg følte meg rar før kampen startet. Jeg fikk en sterk følelse av å gi det beste i meg, men jeg måtte prøve å roe meg ned litt. Dette var nerver jeg aldri har vært borti før. Det overrasket meg, fortalte han.

Australieren Samantha Stosur vant kvinnenes utgave av turneringen i fjor, men har ikke vunnet en eneste tittel siden den gang. Fredag beseiret Stosur amerikansk-usbekeren Varvara Lepchenko med 7-6 (7-5), 6-2. Sjuendeseedede Stosur møter tenåringen Laura Robson i kamp om kvartfinalebillett.

Sistnevnte stoppet tidligere i uka karrieren til Kim Clijsters ved å slå ut den firedobbelte US Open-vinneren i andre runde. 18-årige Robson fortsatte storspillet mot Li Na fra Kina. Med seier 6-4, 6-7 (5-7), 6-2 sørget briten for at Li for første gang siden 2008 ikke har vært i en Grand Slam-kvartfinale. (©NTB)