DORTHE: Hun har vært God kveld Norges ansikt helt siden starten i 1997. Og hun akter ikke å gi seg med det første. (Foto: Tommy Arnesen , © ps)
DORTHE: Hun har vært God kveld Norges ansikt helt siden starten i 1997. Og hun akter ikke å gi seg med det første. (Foto: Tommy Arnesen , © ps)

Dorthe Skappel: – Det har vært tøft til tider

Les om Dorthes beste og verste TV 2-minner.

Dorthe Skappel har tatt oss gjennom mer enn 200 sendinger fulle av glitter og glamour.

Lørdag 8. september setter Skappel seg i sofaen igjen, og selv om hun har sluttet som programleder for «Gullruten» har hun ikke tenkt til å gi fra seg plassen i «God kveld Norge»-sofaen med det første.

Skappel har vært 17 år i TV 2. Slikt blir det minner av. Mange gode, og noen mindre gode.

På sjefens kontor

– Jeg synes det er drit vanskelig å å finne det beste TV 2-minnet, sier Dorthe til «God kveld Norge»

Men hun kommer likevel på én opplevelse.

– Det aller kuleste var kanskje da jeg ble kalt inn på Kåre Valebrokks kontor. Jeg var helt skjelven på hva han skulle si. Men da jeg kom inn på kontoret ville han bare kjøpe en av kjolene jeg brukte i «Gullruten» til datteren til jul. Og han ville kjøpe den fordi den var så jævlig stygg, forteller hun.

LES OGSÅ: Sjekk TV 2-profilenes enorme forvandling

«Gullruten» og «God kveld Norge»

Dorthe har gjort mye opp gjennom årene. Men hun har to hjertebarn.

– «Gullruten» har jo vært forferdelig morsomt. Jeg hadde en ungpikedrøm om å bli filmstjerne, men i ettertid har jeg funnet ut at jeg har gjort alt det kuleste uansett. Husker godt da jeg kom ned fra taket i en hvit kjole. Det var veldig kult, mimrer hun.

Den andre favoritten er selvfølgelig lørdagsprogrammet «God kveld Norge», som fyller 15 år i år.

– Jeg må si at jeg er mektig stolt av «God kveld Norge» som har holdt ut så lenge. Det finnes okey mennesker som setter pris på programmet og støtter oss. Og når flere ser på programmet, blir det en bedre arbeidsplass, sier hun.

LES OGSÅ: Dorthe Skappel: – Jeg har havnet i en glamorøs boble

– Har vært tøft

Når det gjelder dårlige minner, synes hun det er vanskelig å sette fingeren på et spesifikt øyeblikk.

– Det er ikke noe man går rundt å husker på. Men det har vært tøft til tider. Det har vært tøffe kamper i TV 2, både med mine indre demoner og mine kamper. Men jeg har greid å overkomme de fleste, forteller hun.

LES OGSÅ: Davy Wathne: – De har gravd døde mennesker ned i dritten

Ferdinand Finne

Våren 1998 gikk serien «Dorthe &...» på TV 2. Dette var en portrett-serie hvor Dorthe intervjuet seks norske menn.

Kunstner og forfatter Ferdinand Finne var en av de seks.

Dorthe reiste til hans hjem i Provence, og portrettet er mye omtalt siden. Dorthe selv husker intervjuet veldig godt.

– Jeg er veldig stolt av det intervjuet! Han var jo ikke den letteste personen å ha med å gjøre. Han kom ut som homofil i en tid det ikke var lett, og derfor var han litt tøff, sier hun.

Og Dorthe selv, var den gang kanskje ikke like rutinert som det hun er i dag.

– Jeg var ung, grønn og blåøyd. Og jeg gjorde som han sa. Jeg husker spesielt at han ba meg spørre om et spesielt spørsmål, og da jeg gjorde det, sa han: «Du spør så dumt!». Men jeg synes det var morsomt jeg, ler hun.

Se intervjuet med Ferdinand Finne under!

(Artikkelen fortsetter under videoen)

639968

VG rørte Dorthe

I forbindelse med TV 2s 20-årsjubileum denne helga, oppsummerte VG TV 2-historien i sin papirutgave fredag. I artikkelen blir blant annet Dorthe kåret til «riksmaskot».

De ordene varmet Dorthes hjerte.

– Jeg ble veldig rørt! Vi er alle skapt sånn at vi vil ha ros, og jeg føler at «God kveld Norge» ikke har fått så mye ros, men mer tyn. Derfor var det rørende og utrolig koselig. I hvert fall på en dag som denne, sier hun til «God kveld Norge».

LES OGSÅ: Dorthe Skappel slår tilbake mot ryktene

Dorthe-effekten

Dette skrev VG fredag:

TV 2s inntog i norske medier skapte en kjendisfabrikk. I «God kveld Norge» fikk kjendisene oppmerksomhet

Dorthe Skappel har ledet lørdagsmagasinet på TV 2 uavbrutt siden 1997. Hennes innsats har skapt nye kjendiser og vært en avgjørende del av TV 2s underholdningstilbud, mener ekspertene.

- Dorthe Skappel har vært superviktig. Hun er en av de største profilene til TV 2, sier Kampanje-redaktør Knut Kristian Hauger.

Rundt 700.000 seere følger programmet hver uke.

- Hun ble etter hvert en riksmaskot. Det er ingen som har blødd så mye for skjermen som henne, sier sosiolog Trond Blindheim.

LES OGSÅ: 20 år med kjærlighet: Disse fant hverandre i TV2