Eli, Davy, Nils, Isa
Eli, Davy, Nils, Isa

Davy Wathne: – De har gravd døde mennesker ned i dritten

Dette sier TV 2-profilene om TV 2-boken.

Høsten 2012 har vi latt oss underholde, opplyse og påvirke av TV 2 i 20 år. Samtidig med jubileumsfeiringen utgis en dokumentarbok om kanalens ukjente og dramatiske historie.

I boken avsløres intrigene bak etableringen og driften av kanalen, en oppsiktsvekkende historie om store penger, rå makt og berømmelsens høye pris.

– Skulle spart seg

Fredag var det duket for internfest for TV 2-ansatte og Davy Wathne snakket ut om hva han egentlig synes om den nye boken.

– Det er interessant å lese uten at jeg kan kontrollere det som har skjedd. Eiersiden, aksjonærene, kampen om posisjonene, maktspillet, det som står om lederne generelt. Mange av disse tingene kjente vi igjen. Jeg leser om episoder og tenker «å, var det det som skjedde», sier Wathne til «God kveld Norge».

Men TV 2-profilen la ikke skjul på at han synes at forfatterne har vært unøyaktig på visse punkter.

– Det er solid journalistikk, men jeg erget meg over at de falt for fristelsen, at de har slengt med kjeften, og vært unøyaktige på visse punkter. De har gravd døde mennesker ned i dritten. Helt grunnløst. jeg synes de skulle spart seg. Men jeg tror likevel at de har skjønt at TV 2 er en fenomenal bedrift. De har fornemmet at vi har ulike kollegiale forhold og at vi er en fin gjeng og elsker jobben vår, sier han.

Les også: – Det dryppet blod fra anmelderen

Litt for mye

Det var ikke bare Wathne som uttalte seg om boken «Se hva som skjedde. Historien om TV 2». Tidligere God morgen, Norge-programlederen Nils Gunnar Lie synes boken ble litt for mye.

– For 20 år siden, da vi begynte her, så begynte vi helt fra starten. Vi som lagde program, vi var opptatt av å lage program og hadde ikke anledning til å bry oss om det som skjedde over oss. Men vi hørte litt her og der at det var konflikter. Vi så sjefer slutte og vi var redde for at det var slutt på hele eventyret, sier Lie til God kveld Norge.

– Men det gikk heldigvis bra. Noe av det er sant og du vet når alt blir samlet sånn i ettertid, så blir det litt voldsomt synes jeg, legger han til.

– Sterke personligheter

Det var mange TV 2-profiler som entret den røde løperen fredag og Isabella Martinsen var en av de som tok seg tid til å snakke med God kveld Norge angående boken som har blitt en snakkis.

– Jeg har ikke lest boken, men jeg har lest om den. Men jeg må si at det definitivt ikke er mye ego i TV 2, men det er veldig mange sterke personligheter. Og litt ego er nødvendigvis ikke negativt. Det er vel sånn man kommer seg opp og fram, sier værmelderen.

Martinsen synes hun har mange gode minner fra TV 2 og føler ikke at hun har fått noen spisse albuer.

– Jeg har mange fantastiske minner. Det er på en måte her jeg har vokst opp og blitt voksen. Det er jo mitt andre hjem. Jeg har ikke følt noen spisse albuer, så sånt sett har jeg vært veldig skjermet.

Les også: Sjekk TV 2-profilenes enorme forvandling

Kjenner seg ikke igjen

Også en annen kjent værmelder var klar for årets 20-årsjubileum. Eli Kari Gjengedal, som sang en hel værmelding som et reklamestunt på TV 2, gledet seg til fest med kollegene. Den mye omtalte TV 2-boken kunne imidlertid ikke Gjengedal kjenne seg igjen i.

– Jeg har ikke lest den, men jeg har lest litt i media om hva som har blitt skrevet. Jeg kjenner meg ikke igjen i det hele tatt. Jeg har jo blitt kjent med folkene gjennom alle disse årene og til og med i nedgangstiden for noen år tilbake, da de måtte si opp folk, så hadde folk spiriten oppe. De konsentrerte seg om jobben og å publisere saker, så jeg har ingen erfaring med sånne ting, sier Gjengedal.