Hugo Lloris (Foto: BOB EDME/AP)
Hugo Lloris (Foto: BOB EDME/AP)
Premier League

Lloris bekreftet klar for Tottenham

André Villas-Boas har signert den franske landslagskeeperen.

Følg transfersvinduet direkte i vårt overgangssenter - 24 timer i døgnet!

Alle detaljene rundt Hugo Lloris' overgang fra Lyon til Tottenham er nå sluttført. Allerede tidlig fredag ble det bekreftet at keeperen var på Tottenhams treningsfelt for å gjennomgå medisinsk sjekk og TV 2 Sporten meldte allerede torsdag kveld at keeperen var enig med Nord-Londonerne om de personlige betingelsene.

Nyheten om den endelige overgangen ble annonsert på Lyons hjemmesider fredag kveld, og overgangssummen skal ha en totalramme på snaue 110 millioner kroner. Drøye 70 millioner utbetales med en gang, mens resten er prestasjonsbaserte utbetalinger.

Henter du Lloris til ditt lag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Utfordrer de rutinerte
Lloris blir dermed Tottenhams første signering denne kvelden, men det er ikke den første overgangsaktiviteten Villas-Boas og co. har stått for på overgangsvinduets siste dag. Både Giovani dos Santos og Rafael van der Vaart har forsvunnet ut White Hart Lane-portene i løpet av dagen.

På White Hart Lane skal Lloris kjempe om en plass på laget mot både Brad Friedel, Heurelho Gomes og Carlo Cudicini, og særlig førstnevnte blir en tøff mann å skubbe seg på.

Amerikanske Friedel står med over 300 strake Premier League-kamper for tre ulike klubber, og dersom Lloris får førstekeeperrollen vil altså 41-åringens utrolige rekordrekke ta slutt.

LIVE: Her er de bekreftede overgangene og siste nytt på Deadline Day

En av flere forsterkninger
25-åringen står med 38 landskamper for Frankrike og har vært Lyons førstekeeper siden 2008. I løpet av fire sesonger ble han kåret til årets keeper i Ligue 1 ved to anledninger. Nå er det altså Premier League og Tottenham som skal få nyte den franske landlagskeeperen de kommende sesongene.

Dette er Tottenhams fjerde store signering i sommer, etter at klubben også sikret seg Jan Vertonghen fra Ajax, Gylfi Sigurdsson fra Hoffenheim, Emmanuel Adebayor fra Manchester City og Moussa Dembelé fra Fulham.

Tottenham er interessert i den franske målvakten, Hugo Lloris, og skal være nær en signering.  (Foto: YVES HERMAN/Reuters)
Tottenham er interessert i den franske målvakten, Hugo Lloris, og skal være nær en signering. (Foto: YVES HERMAN/Reuters)

Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk