VANT I VUELTAEN: Stephen Cummings (BMC) vant den 13. etappen i Vuelta a España. (Foto: JAIME REINA/Afp)
VANT I VUELTAEN: Stephen Cummings (BMC) vant den 13. etappen i Vuelta a España. (Foto: JAIME REINA/Afp)

Cummings triumferte blant utbryterne

Britiske Stephen Cummings (31) vant sin største seier som proffsyklist da han passerte målstreken først på den 13. etappen av Vuelta a España fredag.

– Dette er min beste seier i karrieren, det er det ingen tvil om, konstaterte Cummings overfor Eurosport i seiersintervjuet.

BMC-rytteren var en del av en utbrytergruppe som hadde et drøyt halvminutts forsprang på hovedfeltet inn mot mål i Ferrol. Spanske Juan Antonio Flecha (Sky) og australieren Cameron Meyer (Orica) jaget noen få sekunder bak Cummings etter at sistnevnte satte inn et støt et par kilometer før mål.

Da oppløpet nærmet seg ville verken Flecha eller Meyer bruke krefter på å hente inn de siste sekundene. Dermed kunne Cummings strekke armene i været ved målpassering.

Les også: Kristoff på tredjeplass i storritt

Etappen startet i Santiago de Compostela og gikk over 172,8 kilometer til Ferrol. Alle de tre første på etappen var en del av en utbrytergruppe som opparbeidet seg en luke på drøyt tre og et halvt minutt på hovedfeltet da de første ti milene var unnagjort.

– For å vinne måtte jeg gjøre det alene. Jeg ventet på et godt tidspunkt for å angripe. Mot slutten tenkte jeg bare: Jeg må ta livet av Flecha, spøkte Cummings, før han takket BMC-laget for at de har trodd på ham, tross en vanskelig sesong.

Les også: Dette er doperen som skulle bekjempe doping

I sammenlagtkampen er stillingen uforandret. Spanske Joaquim Rodríguez leder med 13 sekunder på landsmann Alberto Contador, mens Chris Froome (Sky) fra Storbritannia er nummer tre, 51 sekunder bak. FDJ-lagets Gabriel Rasch (36) er eneste nordmann i treukersrittet. «Gabba» kom inn med hovedfeltet på 100.-plass fredag og er nummer 91 sammenlagt. For holeværingen skiller over en time opp til Rodríguez. (©NTB)