Diskerud sendte RBK til europaligaen

Mikkel Diskerud ble den store helten da Rosenborg tok seg til europaligaens gruppespill med 2-1 hjemme mot Legia Warszawa, og dermed 3-2-seier sammenlagt.

Alt tydet på at kampen skulle gå til ekstraomganger, da nykommeren Diskerud fikk fulltreff fra 16 meter. På volley traff han klokkereint, og ballen føk inn i mål. 2-1 holdt kampen ut, og trønderne kunne juble for avansement.

Da hadde en annen nykommer, Tore Reginiussen, reddet håpet for hjemmelaget 20 minutter tidligere. Etter et presist frispark fra Borek Dockal headet midtstopperen inn sitt første mål for RBK, og utlignet dermed Legias ledelse fra første omgang.

RBK hadde ballen mest, men det var Legia som scoret det første målet etter 36 minutter. Jon Inge Høiland mistet ballen i en situasjon hvor han kunne fått frispark. Det fikk han ikke. Dermed kunne Danijel Ljuboja, en spiss med fortid i både Bundesliga og fransk 1. divisjon, sette inn kampens første mål.

RBKs eneste store sjanse før pause fikk Tarik Elyounoussi etter fire minutter, uten å treffe godt nok.

Før kampen var det knyttet stor spenning til hvordan de rundt 500 polske supporterne ville oppføre seg. Svaret kom like før pause, da en rekke bluss ble tent, og et par av stolene på tribunen tok fyr. Like før ble en supporter ført vekk av politiet, til stor forargelse for resten. (©NTB)