dianamamma
dianamamma

I dag er det 15 år siden Diana døde

Harry og William savner fortsatt mamma.

I dag er det 15 år siden prinsesse Diana døde i en tragisk bilulykke i Paris.

31. august, 1997 skulle bli den skjebnesvangre datoen som hele verden husker.

Konspirasjons-

teorier

Hun og kjæresten Dodi Al Fayed var på vei hjem fra en sen middag da bilden de satt i krasjet inn i en tunnelvegg. Begge to omkom. Familien klandret paparazziene som jaget prinsessen, mens andre hevdet det hele var et komplott og at Diana ble myrdet fordi hun var blitt en for stor belastning for det britiske kongehuset.

ste_diana_memori_1168466
ste_diana_memori_1168466

Hva som egentlig hendte kvelden 31.august 1997 får vi aldri vite, men at Diana er savnet levner det ingen tvil om.

LES OGSÅ: – Kate blir tatt bedre vare på enn Diana

Savnet på bryllupsdagen

– Jeg tror hun ville elsket dagen og jeg tror, forhåpentligvis, at hun ville vært stolt.. stolt av oss begge den dagen. Jeg syns det er så trist at hun aldri får møte Kate, sa prins William i et intervju med amerikanske Katie Couric tidligere i år.

Diana og Charles med sønnen William i 1981.
Diana og Charles med sønnen William i 1981.

Dagen han snakket om var sin egen bryllupsdag, og kvinnen han savnet var mamma- prinsesse Diana.

ste_wimbledon_te_985409
ste_wimbledon_te_985409

– Jeg forsøkte å forberede meg selv mentalt på forhånd, så det ikke skulle bli noen skjelvende underleppe eller noe lignende, sier William videre i intervjuet.

LES OGSÅ: Prins William sørget på bryllupsdagen

LES OGSÅ: – Prins William skjemmer meg bort

Turbulent liv

Diana giftet seg med prins Charles i et eventyrbryllup sommeren 1981, og fikk sønnen William kun ett år senere. Den sjenerte barnehagetanten hadde vanskelig for å vende seg til livet i offentlighetens søkelys, og var i flere år plaget med spiseforstyrrelsen bulimi.

afrika2
afrika2

Diana seilte raskt opp som det britiske kongehuset soleklare favoritt. Hun ble kjent for sitt brennende engasjement for mennesker i nød, og viste en kjærlighet og varme de kongelige aldri før hadde gitt uttrykk for. Men privat hadde Diana det vanskelig.

Utroskap

Til tross for det tilsynelatende romantiske bryllupet var det i følge Diana hele tiden en tredje person i ekteskapet. En kvinne som ødela kjærligheten som kunne blomstret opp mellom Diana og Charles. I et intervju med Andrew Morton etter separasjonen fra Charles fortalte Diana at hun trodde Charles hadde hatt et forhold til Camilla Parker Bowles siden før de ble gift. Prinsen har i ettertid bekreftet at han hadde et forhold til Bowles og de to er i dag gift.

LES OGSÅ: – Det er tre av oss i dette ekteskapet

ste_princess_dia_2744930
ste_princess_dia_2744930

Diana hadde også sine affærer. Hun ble koblet til ungkaren James Hewitt og etter skilsmissen fra Charles hadde hun et kort forhold til millionæren Dodi Al Fayed. Det var Dodi som var sammen med Diana den skjebnesvangre natten i Paris, da de begge ble drept i en bilulykke.

ste_prinsessan_d_1166713
ste_prinsessan_d_1166713

Som Harry og William savner også britene fortsatt Diana. Hun var et friskt, og glamorøst, pust i det britiske kongehuset og er fortsatt beundret for den kjærligheten hun viste folket.

LES OGSÅ: Denne Diana-forsiden setter sinnene i kok

LES OGSÅ: Hun skal spille prinsesse Diana i ny film