Real Madrid møter City i mesterligaen

Real Madrid og Manchester City møter hverandre til stjerneduell i mesterligaens gruppespill. Lagene trakk også den tyske seriemesteren Borussia Dortmund.

Det ble tidlig klart under torsdagens trekning at gruppe D vil by på flere spennende oppgjør utover høsten. Ajax er også motstander for Real og City.

Den nederlandske seriemesteren havnet i gruppe med de hvitekledde fra Madrid for tredje gang på rad.

Tittelholder Chelsea skal bryne seg på Juventus, som var ubeseiret da det sikret seg det italienske seriegullet forrige sesong. Lagene møttes sist i åttedelsfinalen i 2009. Den gang var Chelsea sterkest. Sjakhtar Donetsk fra Ukraina og danske Nordsjælland havnet også i gruppe med engelskmennene og italienerne.

Manchester United deltar for 18. gang i verdens gjeveste klubbturnering. Engelskmennene får et gjensyn med tyrkiske Galatasaray, som slo ut United i kvalifiseringen i 1993. I tillegg venter Braga fra Portugal og rumenske Cluj i gruppe H.

Barcelona, som senest vant mesterligaen i 2011, ser ut til å få en enkel reise gjennom gruppespillet. Katalanerne skal møte portugisiske Benfica, Spartak Moskva og Celtic. (©NTB)