POPULÆR: Wenches tomatsuppe var populær blant bergensere som hadde møtt opp for å feire TV 2.
POPULÆR: Wenches tomatsuppe var populær blant bergensere som hadde møtt opp for å feire TV 2.
MER MAT: Ønsker du en mer mettende suppe kan du steke terninger av loff i olje til de er sprø. (Foto: Illustrasjonsfoto)
MER MAT: Ønsker du en mer mettende suppe kan du steke terninger av loff i olje til de er sprø. (Foto: Illustrasjonsfoto)

«God morgen Norge»-Wenches tomatsuppe med pesto

TV 2 fyller 20 år. Her er oppskriften på suppen som serveres på Festplassen i Bergen i helgen.

Onsdag 5. september fyller TV 2 20 år. Det blir bursdagsfeiring på Festplassen i Bergen, og du er velkommen!

Kommer du innom God morgen Norges telt kan du få prøve deg som programleder eller gjest i et ekte TV-studio bygget for anledningen. I studio får du hilse på våre programledere Signe, Peter, Vår og Reidar. Har du spørsmål om blomster er Finn Schjøll på plass for å svare deg og trenger du tips til matlaging står Wenche til tjeneste. Wenche serverer også lekker tomatsuppe til de besøkende.

Se tilbakeblikk fra 18 år med God morgen Norge her

Wenches tomatsuppe med pesto

For alle de som ikke har muligheten til å møte oss i Bergen, kan vi trøste med å dele oppskriften på tomatsuppen med dere her:

Til 4-6 personer

ca 1 kg plommetomater, eller 2-3 bokser hermetiske tomater

2 løk

4 ss olivenolje

2 fedd hvitløk

ca 8 dl grønnsakkraft eller hønsebuljong

1 ts sukker

2 ss hakket,frisk basilikum

Salt,pepper

1-2 ss sweet chilisaus (kan sløyfes)

God morgen-Wenche og Reidar lager den tradisjonsrike retten fra Møre: – Nå blir det «baill»

Slik gjør du:

  • Flå tomatene ved først å fjerne stilken.
  • Skjær et lite kryss på undersiden av tomatene før de legges i kokende vann ca 1 min (tiden er avhengig av størrelsen på tomatene).
  • Legg tomatene over i kaldt vann.
  • Trekk av skinnet og skjær vekk det harde stilkfestet eller bruk hermetiske tomater.
  • Finhakk løk og surr myk i olje.
  • Tilsett finhakkede tomater, finhakket hvitløk og kraft, og kok opp.
  • La trekke under lokk i ca 20 min, ta av lokket og la suppen trekke videre uten lokk i 10-15 min.
  • Kjør suppen glatt med en stavmikser.
  • Smak til med salt, pepper, 3-4 ss pesto og ev 1-2 ss sweet chilisaus.

Italiensk frokost gir en god start på morgenen

Pesto

1 potte basilikum

1-2 fedd hvitløk

1 ss ristede pinjekjerner

3-4 ss parmesan (nyrevet)

ca 1 1/2 dl olivenolje

salt og pepper

Slik gjør du:

  • Lag pesto mens suppen koker.
  • Plukk bladene fra en potte basilikum og ha over i en foodprocessor sammen med hvitløk, ristede (lett stekte uten smør) pinjekjerner og parmesan.
  • Kjør sammen og spe med olje.
  • Smak til med salt og pepper.

Så lett lager du ni hvite sauser fra bunnen av

Servering

Ved servering, legg 1 ss pesto i hver suppetallerken og riv ev over litt parmesan.

Ferskt brød smaker godt ved siden av.

Tips: Ønsker du en litt mer mettende suppe kan du steke terninger av loff i olje til de er sprø. Vend inn et par ss pesto i de stekte loffterningene før de legges i suppen ved servering.

Følg Wenches kjøkken på Facebook for daglige oppskrifter