Programlederveteranene på TV 2; Signe Tynning, Solveig Kloppen, Solveig Barstad, Katrine Moholt, Siren Henschien, Hedda Kise og Kjersti Bergersen.
Programlederveteranene på TV 2; Signe Tynning, Solveig Kloppen, Solveig Barstad, Katrine Moholt, Siren Henschien, Hedda Kise og Kjersti Bergersen.

– Det har nok hjulpet med flere fødsler og en hjernesvulst

Programleder Hedda Kise og hennes kvinnelige kollegaer er helt enige; det skal mer til enn et vakkert ytre for å holde seg på TV-skjermen år etter år.

– Det vil alltid være noen der ute som synes du er utrolig irriterende, har feil dialekt, størrelse, tempo eller påkledning, sier «Tid for hjem»-programleder Kjersti Bergesen, mens TV 2 Sportys Hedda Kise tror det kanskje har hjulpet med barnefødsler og en hjernesvulst.

Sammen med Katrine Moholt, Signe Prøis Tynning, Siren Henschien, Anette Hoff og Solveig Barstad, er de blant skjermveteranene på TV 2 i jubileumsåret.

Les også: TV 2 feirer 20 år i helgen

Alder ingen hindring

Med over 100 års TV-erfaring og enda lengre livserfaring er jentene helt enige om én ting; Det skal mer til enn et vakkert ytre og et ønske om å komme på TV-skjermen for å holde seg der år etter år.

– Vi blir alle preget av livet vi lever. Jeg tenker at det er en kvalitet og et korrektiv i vår «glossy/fit» TV-verden, at noen av oss gjenspeiler virkeligheten, smiler Anette Hoff som er blitt 14 år eldre i rollen som Juni i Hotel Cæsar. Hun tror ikke alder er noen hindring, tvert i mot.

Les også: Ukjent 23-åring får eget talkshow på TV 2

100 år på skjermen

Skuespiller Anette Hoff og programleder Solveig Barstad.
Skuespiller Anette Hoff og programleder Solveig Barstad.

Hva må til for å holde på seerne i så mange år?

– For min del, som skuespiller, handler det om å ha en god historie å fortelle, slår Anette fast.

Cæsar-skuespilleren er nok en av dem som er eksponert mest på TV gjennom 14 år. Hun er blitt en del av hverdagen - en venn - for svært mange.

- Men det forutsetter at Juni har noe å dele, og at jeg som skuespiller byr på meg selv, tør å legge forfengeligheten til side, og gå inn i margen av situasjonen.

Alle er opptatt av at det handler om å ha noe å melde:

– Og kanskje er det smart å ikke være overeksponert når man banker på ruten i 20 år på rad, legger Kjersti Bergesen i «Tid for hjem» til.

Les også: Slik blir TV 2-høsten

Tvillingfødsel og hjernesvulst

hedda Kise blir programleder for TV 2 Sporty. Her sammen med Siren Henschien.
hedda Kise blir programleder for TV 2 Sporty. Her sammen med Siren Henschien.

– Det kunne vært fristende å svare litt fleipete, «lange pauser i form av tre svangerskapspermisjoner, tvillingfødsel og hjernesvulst», men det er noe sant i det. Det hjelper å ha en historie, på godt og vondt. Som mor til fire døtre, synes jeg rett og slett at det er viktig som programleder å beholde en jordnær væremåte og et naturlig utseende, sier Hedda Kise som nå har vært programleder på TV 2 i 15 år.

– Selve kjendis-statusen har aldri interessert meg noe særlig. For min egen del har det vært viktig å hele tiden ta utfordringer som kanskje skremmer meg litt, fordi jeg ikke helt vet om jeg vil klare det.

Les også: Se tilbakeblikk fra 18 år med God morgen Norge

– Ikke SÅ viktig

– Forbrukerstoff er noe som angår alle og som engasjerer alle. Dermed vil seerne følge programmet over tid, og da er ikke programlederen SÅ viktig, sier Solveig Barstad, som har vært programleder siden 1995, hovedsakelig i «TV 2 hjelper deg».

– Det viktigste er at de ulike konseptene har programledere som passer til rollen de skal fylle. Derfor må vi kjenne programmet og målgruppa, supplerer Signe Prøis Tynning som har hatt daglige sendinger for God Morgen Norge annen hver uke siden 2001.

– Det viktigste tror jeg, er å lede programmer som virkelig engasjerer deg og som du har oppriktig lyst til å vise fram til seerne, sier Katrine Moholt, programleder i «Allsang på Grensen», mens Kjersti Bergesen mener det er umulig å tekkes alle.

– Men om man følger hjertet og er ærlig opptatt av det man holder på med, så tror jeg de som er interessert i det samme som du vil synes du er grei nok. Man må være opptatt av og interessert i det faktum at historier kan fortelles på mange måter, sier Kjersti.

– Jeg tror på en genuin vilje til å finne og fortelle sterke historier ved hjelp av unike mennesker som tør å dele sine opplevelser på tv i håp om at vi vil gjøre samfunnet vårt bedre, sier Siren Henschien.

Les også: Her slår TV 2-Hedda hodet i metallrekkverket

Kathrine Moholt sammen med Solveig Kloppen og Kjersti Bergersen.
Kathrine Moholt sammen med Solveig Kloppen og Kjersti Bergersen.

På TV siden:

Solveig Barstad: Programleder siden 1995 TV 2 hjelper deg : 360 sendinger! God morgen Norge m.fl

Signe Prøis Tynning: Programleder/anker siden 1994 TV 2-Sporten Nyhetene På godt og vondt (helseprogram) God Morgen Norge siden 2001

Katrine Moholt: Programleder i TV 2 siden 2000 Gjett hva jeg gjør? Tre gode venner Tett på Nr. 19 Jakten på kjærligheten Skal vi danse Allsang på grensen

Kjersti Bergesen: Programleder i TV 2 siden 1992 God Ettermiddag, Norge! Filmguiden Tid for hage Tid for reise Tid for mat Tid for hjem Programredaktør for andre programmer i TV 2

Hedda Kise: Programleder i TV 2 siden 1997 God morgen Norge God kveld Norge Absolutt underholdning Nyhetene Familieliv Svigerdatter søkes Turklar Dyreriket Jenter på hjul TV 2 sporty: Gjør livet lettere!

Anette Hoff: Skuespiller i rollen som Juni i dramaserien Hotel Cæsar sendt daglig på TV 2 siden 1998

Solveig Kloppen: På TV 2 allerede i 1996 i Bot og bedring, programleder siden 2003, Idol, Gullruten, Hjelpekorpset, Svendsen om Hansen og Jensen, Ønskedrømmen, TV 2s 20-års jubileumshow