mik (Foto: Glenn Svendsen, © ps)
mik (Foto: Glenn Svendsen, © ps)

Mikkel Gaup politianmeldt

Oslo Sameforening hevder at Gaup har tatt ut penger ulovlig av foreningens bankkonto.

Formelt var skuespiller Mikkel Gaup leder i Oslo Sameforening frem til mars i år, etter han bestemte seg for å ikke gå til gjenvalg.

Torsdag skriver NRK at Mikkel Gaup er blitt anmeldt til politiet av foreningen, som påstår at skuespilleren har tatt ut 10.000 kroner urettmessig av deres bankkonto.

Les også:Mikkel Gaup fikk sin Trine

– En misforståelse

Ifølge NRK skal Sameforeningen ha anmeldt «Veiviseren»-stjernen i forrige uke etter gjentatte forsøk på å nå han personlig.

Foreningen hevder at Gaup tok ut 10.000 koner fra to ulike kontoer etter han var ferdig som leder.

– Jeg har ikke lyst til å gå inn på hva vi legger i misforståelse her og nå, sier advokat Thor Bache-Wiig som representerer Gaup.

Ifølge Bache-Wiig tok Gaup ut pengene i god tro ettersom han ikke var klar over at han ikke lenger var leder da han tok ut pengene fra Sameforeningens konto.

– Jeg har ingen kommentarer, men skal sjekke opp i dette, sier Mikkel til NRK torsdag.

Les også: Mikkel Gaup: – Det var et helvete

Penger til sommerarrangement

I sommeren 2011 skal Mikkel Gaup ha vært med på å planlegge et sommerarrangement på Langøya i Sameforeningens regi. I følge NRKs kilder skal Gaup ha krevet en sum for arbeidet han gjorde i forkant av arrangementet.

Styremedlemmer i Oslo Sameforening benekter en avtale om utdeling av overskudd fra arrangementet.

Les også:Mikkel gjenopplever marerittet

Trøbbel med loven

Det er ikke første gangen «Kautokeino»-skuespilleren har vært i trøbbel med loven.

I 2007 ble Gaup pågrepet av politiet fordi bilen hans ble brukt til smugling av amfetamin. Straffen ble to uker i fengsel med brev- og besøksforbud.

I 2009 ble han siktet av politiet for kjøring i en bil uten skilt. Gaup ble ilagt en bot på 5000 kroner, eller 10 dagers fengsel.

– Å bli sett på som en banditt, mens du mest av alt opplever deg selv som en hyggelig barne-TV-onkel, det er fælt. Da jeg kom ut av fengselet hadde jeg mistet alt; hjem, penger og venner, sa han til VG i 2010.

Det har ikke lykkes «God Kveld Norge» å komme i kontakt med Mikkel Gaup torsdag morgen.

Les også: - Jeg ble helbredet av Mikkel Gaup