Åge Hareide og Neil Lennon (Foto: Andrew Milligan/Pa Photos)
Åge Hareide og Neil Lennon (Foto: Andrew Milligan/Pa Photos)

Hareides Helsingborg sjanseløse i Glasgow – tross «drømmetrekning»

Åge Hareide klarte ikke å lede Helsingborg til mesterligaens gruppespill. Det ble 0-2-tap borte mot Celtic onsdag.

Da det ble klart at Celtic ble Helsingborgs motstander i kvaliken, uttalte Åge Hareide at det var en drømmetrekning for svenskene.

Men svenskene røk 0-4 sammenlagt i den siste kvalifiseringsrunden.


Helsingborg kom til Glasgow med håp om et lite fotballmirakel. I hjemmekampen skapte Hareides mannskap flere store sjanser, men Celtic var dødelig effektive og vant 2-0. Å snu et slikt resultat til avansement hører til sjeldenhetene i europacupene. Det gikk heller ikke onsdag kveld.

Celtic tok tidlig kommandoen i oppgjøret. Etter bare ti minutter sto en ivrig, men tilsynelatende irritert Hareide på sidelinjen og ga spillerne sine instrukser.

Så etter en halvtime kom målet som definitivt skrinla alt håp blant den tilreisende Helsingborg-fansen. På et innlegg spilte Georgios Samaras ballen videre til en frittstående Gary Hooper, som enkelt satte inn 1-0. Det hjalp lite at Hooper sto i en klar offsideposisjon siden linjedommeren holdt flagget nede.

Tidlig i annen omgang prøvde HIF seg på et lite trykk. I det 51. minutt tvang Jere Uronen fram en klasseredning fra Fraser Forster.

FCK røk også
Med ryggen mot veggen kjempet FC København hardt om en mesterligabillett borte mot franske Lille onsdag, men danskene røk ut med 0-2 etter ekstraomganger.

En umarkert Túlio de Melo kunne etter 105 minutter stange inn målet som tok franskmennene videre. Ballen føk inn bak en sjanseløs Johan Wiland. FCK ga for en gangs skyld bort masse plass, og det straffet seg.

Lille var uheldig som ikke fikk med seg et mål fra København. Hjemme i Parken klarte FCK å holde stand mot et vedvarende press og sikret seg et godt utgangspunkt (1-0). Men det ble som ventet mye tøffere på Lilles flunkende nye stadion.

To minutter før pause hamret Lucas Digne ballen flott i nettaket etter en pasning fra tidligere Chelsea-spiller Salomon Kalou. Ved siden av målet storspilte den 19-årige venstrebacken med konstante raid og ga spesielt Lars Jacobsen store problemer. Sistnevnte sto for svakt forsvarsspill ved scoringen.

I annen omgang fortsatte samme kampbilde. Hjemmelaget presset og presset, men FCK jobbet utrettelig godt defensivt. Sju minutter før ordinær tid satte de Melo ballen i tverrliggeren. Lille gikk dermed videre til mesterligaens gruppespill med 2-1 sammenlagt. (©NTB)